16 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar da feribot kuyruklarında beklemeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla bu yoğunluğun azalması bekleniyor.



1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; köprünün açılmasıyla bayramlarda yaşanan trafiğin ortadan kalkacağı öngörülüyor. Bayram tatillerinde Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşların sayısının artması nedeniyle feribot kuyrukları artmış durumda.

1915 Çanakkale Köprüsü yoğunluğu azaltacak

Bayramda yaşanan trafiğin azalması için 1915 Çanakkale Köprüsü'nin açılması bekleniyor. Çanakkale Boğazı’nda Asya-Avrupa arasında araç geçişi Lapseki-Gelibolu ve Çanakkale-Eceabat feribotları ile yapılırken bayram dönemleri dışında otomobiller için sadece saat başlarında,ağır araçlar için ise 23.00-07.00 saatleri arasında yapılıyor. 

İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmelliği Derneği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Yılda 4 milyon araç feribotlarla Çanakkale Boğazı’nı geçerken, köprünün devreye girmesiyle araçların boğaz geçişleri hızlanacak. Rahatlayan ve kolaylaşan trafikle bölgeye olan ilgi de artacak ve bölge ekonomisine olumlu yansımaları olacak. Çanakkale, köprü ve bağlantı yollarının devreye girmesiyle daha ulaşılabilir olacak. Vatandaşların feribot kuyruklarını beklemeden istediği yere rahatça ulaşabilecekler” değerlendirmesini yaptı. 


Geri Dön