26 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'de inşaat hızla devam ediyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'de inşaat hızla devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaatın hızla devam ettiğini söyledi.



AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Anadolu Ajansı'ndan Burak Akay'a açıklama yaptı. 18 Mart 2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaatın hızla devam ettiğini ifade etti. 

Çanakkale'deki yatırımları yakından takip ettiklerini ifade eden Turan, köprünün en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi. Turan sözlerine şu şekilde devam etti; "Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla beraber yatırımları takip ediyoruz, devam ettiriyoruz. Bugün köprüde gelinen noktada harika bir mühendislik örneği var. Dünyanın en uzun ayak aralığı olan bir köprüden bahsediyoruz ama bununla beraber konuyla ilgili mühendislik çalışmaları, rüzgar testleri yapılırken, rüzgara karşı tedbir için iki tabyalı planlanırken bir de simgesel bir çalışma yapıldı köprü için."

1915 Çanakkale Köprüsü de inşaat hızla devam ediyor!

"Örnek bir köprüden bahsediyoruz"

1915 Çanakkale Köprüsü'nün sıradan bir köprü olmadığını vurgulayan Turan, "Bu çok estetik bir mühendislik çalışması haline geldi. Örneğin köprümüz klasik köprü rengi olan gri beton rengi değil, kırmızı-beyaz renk ile Türk bayrağını temsil edecek. İki ayak aralığı 2023 metre olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına atıfta bulunmuş olacak. Bunların da ötesinde köprünün üst bağlantı noktaları, Seyit Onbaşı'nın hatırasını yaşatmak için top mermilerini anlatan figürleri taşıyacak. Hem mühendislik hem simgesel olarak çok örnek bir köprüden, çok şık bir köprüden bahsediyoruz. Bu köprü, Türkiye'nin de dünyanın da en iyi ve en estetik, en güvenlikli köprülerinden birisi olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü simgelerin köprüsü olacak." ifadelerini kullandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü, tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak. Köprü, tasarımındaki inceliklerle de dünyada bir ilk olacak.


Geri Dön