26 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olma özelliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı...



1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olma özelliğine sahip olan köprü için boğazın her iki yakasındaki kara bağlantı noktalarında tamamlanan sondajların ardından çalışmalar hızlandı.

 

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri köprü ile ilgili bilgi verdi. Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya mevkisi ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına inşa edilecek köprü, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin 5. asma köprüsü olarak hizmet verecek.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 19 Aralık'ta başlayan kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprünün, Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan ulaşım hattında Çanakkale'yi Marmara Bölgesi'nde çok önemli konuma taşıyacağını açıkladı. 

 

10 milyar TL yartırım bedeline sahip olan köprünün temeli 18 Mart'ta atılmıştı. Başkan Yılmaz projeyle ilgili şunları söyledi; "Köprümüz gün gün, adım adım tamamlanacak. Kara noktalarındaki işlemler devam ediyor. Rüzgar testini de köprü başarıyla tamamladı. Bölgemizde esen en kuvvetli rüzgarın katbekat üstü hızdaki rüzgara dayanabilecek bir güce sahip olacak bu köprü. Şu anda hem Avrupa kıtasındaki Gelibolu noktasında hem de Asya kıtasındaki Lapseki noktasında çalışmalar sürüyor. Gelibolu'da fiziki çalışmalarımız hızlandı. Lapseki'de de fiziki çalışmalar başlayacak."


Geri Dön