24 / 04 / 2024

1932 yılında Fındıklı'da bir apartman on bin liraymış!

1932 yılında Fındıklı'da bir apartman on bin liraymış!

14 mart 1932 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'ne Emlak ve Eytam Bankası tarafından verilen ilanda Beyoğlu/Fındıklı'da, Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi'nde yer alan aprtman on bin liradan açık arttırmaya çıkacakmış.



Emlak ve Eytam Bankası İlanları


İstanbul Dördüncü İcra Memurluğundan:


Tamamına on bin lira kıymet takdir edilen Beyoğlu'nda Fındıklı'da Pürtelaş Hasanefendi Mahallesi'nde Vişne Sokağı'nda 15 numaralı Necip Bey apartmanının tamamı 14/4/1932 tarihine musadif perşembe günü öğleden sonra saat 14 ten 16 ya kadar İstanbul İcra Memurluğu'nda satılacaktır.

Satış şartnamesi 2/4/1932 tarihinde panhaneye talik olunacaktır. Arttırma Emlak ve Eytam Bankası kanununa tevfikan bir defa olup en ziyade artıranın üstünde bırakılacaktır. Arttırmaya iştirak için %7 teminat akçes lazımdır. Alacaklıların ve irtifak hakkı sahiplerinin bu haklarını ve hususile faiz ve masarife dair olan iddiaların ilan tarihinden itibaren yirmi gün içinde bildirmeleri lazımdır.

Aksi halde hakları tapu siciliyle sabit olmayanlar satış bedelinin paylaşmasından hariç kalırlar. Alakadarların icra ve iflas kanununun 119'uncu maddesine göre tevfiki hareket etmeleri lüzumunu ve müterakim vergi ve belediye vakıf icaresi müşteriye aittir. Daha fazla malumat almak istiyenlerin 931/1014 dosya numarasıyla memuriyetimize müracaatları ilan olunur.


Cumhuriyet Gazetesi 14 Mart 1932



Abdullah Kutalmış Mızrak/Emlakkulisi.com


Geri Dön