19 / 04 / 2024

1943 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış!

1943 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış!

1943 yılında Mecidiyeköy'de eski Likör Fabrikası'nın yanında inşa edilecek Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış. İstanbul Valisi Lütfi Kırdar'ın riyaseti ile temel atma töreni gerçekleştirilmiş.



1943 yılında Ali Sami Yen Stadı nın temeli atılmış!


Yeni bir stadyum


Galatasaray Kulübü yeni yaptırmakta olduğu futbol sahasının ''temel atma'' töreni dün Vali'nin riyaseti ile yapılmıştır. Resmimiz Dr. Lütfi Kırdar'ı temele ilk çimentoyu koyarken gösteriyor. Merasimin tafsilatı 3'üncü sayfamızdadır.


1943 yılında Ali Sami Yen Stadı nın temeli atılmış!


Yeni bir stadyum


    Galatasaray Kulübü'nün Mecidiyeköy'de yaptıracağı stadyumun temel atma merasimi dün yapılmıştır. Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar, Orgeneral Fahreddin Altay, Parti İdare Heyeti Reisi Doktor Behçet Uz, Emniyet Müdürü, Merkez Kumandanı, eski Galatasaraylılardan kalabalık bir grubun hazır bulunduğu merasimde Kulüp Reisi Osman Dardağan güzel bir nutuk söylemiş ve Galatasaray Kulübü'ne bu sahayı kazandıranları minnetle anmıştır. Misafirler sahada hazırlanan zengin büfede izaz edilmişlerdir. 

    Mecidiyeköy Stadı Dolmabahçe Stadyumu'nu yapan Yüksek Mimar Şinasi Şahingiray ve arkadaşları tarafından yapılmaktadır. Yeni statta iki katlı bir kulüp binası, normal bir futbol sahası, altı kulvarlı koşu pisti, soyunma odaları, duşlar, bir şeref tribünü olacaktır. Futbol sahasının önümüzdeki futbol mevsimine yetiştirilmesi için çalışılmaktadır.


Cumhuriyet 26 Nisan 1943



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön