19 / 04 / 2024

1988 yılında Üsküdar-Harem arası üç dakikaya inmiş!

1988 yılında Üsküdar-Harem arası üç dakikaya inmiş!

1988 yılında Üsküdar ile Harem arasında inşa edilen 4.5 kilometrelik sahil yolu, Başkan Bedrettin Dalan tarafından hizmete açılmış. 17 milyar liraya mal olan yolun açılmasıyla Üsküdar-Harem arası üç dakikaya inmiş.



1988 yılında Üsküdar-Harem arası üç dakikaya inmiş!


Üsküdar-Harem arası üç dakikaya indi!


17 milyar liraya mal olan 4,5 kilometrelik yeni yolun açılışını Başkan Dalan yaptı.


İstanbul Anakent Belediyesi tarafından kentin trafik sorununa çare bulmak ve şehrin kıyı şeridini vatandaşlara açmak amacıyla Üsküdar ile Harem arasında inşa edilen 4,5 kilometrelik sahil yolu dün düzenlenen törenle Belediye Başkanı Bedrettin Dalan tarafından hizmete açıldı. Bulvar İnşaat firmasının yaptığı Sahil Yolu'nda halk plajına giriş ve çıkışı sağlamak için 27 metre uzunluğunda iki adet alt geçit bulunuyor.

 

Geniş şekilde aydınlatılan Üsküdar-Harem Sahil Yolu'nun çevresi yeşillendirilip çiçeklendirildi ve oturma banklarıyla park yerleri yapıldı. Başkan Dalan, yol ve çevre inşaatını çok kısa sürede tamamlayan Müteahhit Kazım Demircioğlu'na teşekkür ederek, bir plaket verdi.


Törende konuşan Dalan, ''Haliç'ten sonra yaptığımız en önemli işlerden biri de sahilleri açmaktır. Üsküdar-Harem arasındaki yeni sahil yolu da, işte bu anlayışın bir ürünüdür. Bizim başladığımız işleri görenler, 'Bunlar deli... Bu işler yapılamaz' diyorlardı. Ama şimdi bizi candan kutluyorlar, milletin hayrına yapıyoruz'' dedi.


(1988 yılında Reşat Altın 155.150 liraya satılıyormuş.)


Sabah Gazetesi 12 Haziran 1988



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön