28 / 03 / 2024

1989 yılında inşaat sektörü krizin eşiğindeymiş!

1989 yılında inşaat sektörü krizin eşiğindeymiş!

1989 yılında demir-çelik işçilerinin grevde olması yüzünden inşaat sektörü zor günler yaşamaya başlamış. Karaborsada demir bulamayan birçok küçük firma iflasın eşiğine gelmiş. Büyük firmalar ise ithal yoluna başvurmuşlar.



1989 yılında inşaat sektörü krizin eşiğindeymiş!


Grevle gelen demir sıkıntısı yüzünden inşaatçı ve küçük sanayici zor durumda


İnşaat sektörü krizin eşiğinde


Demir-çelik işçilerinin grevi yüzünden inşaat demirini karaborsada bile bulmakta zorluk çektiklerini belirten müteahhitler, zor durumda olduklarını söylüyorlar. Büyük firmalar ithalat yoluna giderken, küçükler sermayelerinin yetmediğinden krize giriyorlar.


ÖMER KEBAPÇIOĞLU


   ANKARA, (TERCÜMAN)- Demir-çelik işçilerinin bir süredir grevde olması yüzünden inşaat sektörü zor günler yaşamaya başladı. Demir yokluğu birçok müteahhidi karaborsaya yöneltirken, karaborsada dahi demir bulamayan birçok küçük firmayı da iflasın eşiğine getirdi.

   Tercüman muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, demir-çelik işçilerinin grevi yüzünden Türkiye'nin hemen hemen her yerinde inşaat mevsimi olmasına rağmen inşaatlar durdu. Yoğun talep sebebiyle inşaat demirlerini karaborsada dahi bulamayan müteahhitler ne yapacaklarını şaşırdı. Büyük müteahhitler ne yapacaklarını şaşırdı. Büyük müteahhitlik firmaları, mevsimi geçirmemek ve daha fazla zarar etmemek için ithal yoluna başvururken, küçük firmalar ise demirin nasıl ithal edileceğini bilmediğinden ve sermayeleri yetmediğinden ve sermayeleri yetmediğinden zor günler yaşamaya başladı.

   Sermayesi olan büyük inşaat firmalarının ithal yoluna başvurdukları için demir-çelik grevinden bu yana çektikleri zorlukların sona erdiği, ithalatı gerçekleştiren bankaların da bu durumdan memnun olduğu bildirildi.


Tercüman Gazetesi 15 Mayıs 1989



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön