26 / 04 / 2024

2011 proje teklif çağrıları ile ilgili toplantı düzenledi

2011 proje teklif çağrıları ile ilgili toplantı düzenledi

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), İstanbul Kalkınma Ajansı 'nın (İSTKA) 2011 proje teklif çağrıları ile ilgili olarak, İstanbul 'daki üye belediyelerinin ve iştiraklerinin personelini bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi



Programın ilk bölümünde İstanbul Bölge Planı Vizyonu ve bu vizyon doğrultusundaki gelişme eksenlerinden de bahseden İSTKA Uzmanı Mustafa Karabaş, “çok başarılı projeler hibe alamıyor. çünkü projeler, programın önceliklerine uymuyor. Eğer bir proje programın önceliklerine hitap etmiyorsa, muhteşem bir proje bile olsa elemek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle proje başvurularınızda ‘ilgililik ' hususuna çok dikkat edilmesi gerekiyor ” diye konuştu.

“PROJE, ZAMANINDA TESLİM EDİLMELİ ”

Mustafa Karabaş ayrıca, “Bu işin bir bürokrasisi var. Devletin kaynaklarını kullandırıyoruz. Tabii ki bu iş denetlenecek. Uygun proje maliyetlerinin %90 'ını hibe olarak talep edebiliyorsunuz. Hibe istenen tutarın puanlamaya hiçbir etkisi yok. Mümkün olan en yüksek hibe tutarını istemenizi tavsiye ediyoruz. Geçtiğimiz proje çağrısında beş dakika ile geç kalan projeler oldu. Bu projeleri elemek zorunda kaldık. Valiliğin projesini bile bu yüzden kabul edemedik. Bu nedenle süre hususuna çok dikkat etmeniz gerekiyor ” ifadesini kullandı. 2011 yılı Mali Destek Programlarının 51 milyon TL toplam bütçeye sahip 4 programdan oluştuğunu belirten Mustafa Karabaş, her bir programın amacını, önceliklerini, o programa uygun başvuru sahiplerini ve örnek projeleri ayrıntılı bir şekilde katılımcılarla paylaştı.

BAYEZİT: BELEDİYELERİN PROJELERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

İSTKA Program Yönetim Birimi Başkanı Süleyman Bayezit ise, “Belediyeler çok geniş kitlelere hitap ediyor ve proje üretme potansiyelleri var. Bu nedenle belediyelerin ürettikleri projelere çok önem veriyoruz. Belediyelerin en büyük sıkıntısı Ajansımıza olan borçlarından dolayı mali destek programlarına başvuru yapamamalarıdır. Belediyeler yıllık bütçelerinin %1 'i oranında İSTKA 'ya bir üyelik ücreti ödüyorlar. Mevcut mali destek sistemlerini belediye açısından cazip hale getirmeye çalışıyoruz. Bir belediye iki farklı programda destek alma imkanına sahip ” dedi.

“BORçLU BELEDİYE FON ALAMIYOR, ORTAKçI OLABİLİYOR ”

Bayezit, açıklamalarının devamında, “Borcu olan belediyelerin borçlarını ödememeleri durumunda hibelere başvurma şansları ve dolayısıyla parasal bir geri dönüş sağlama şansları olmuyor. Belediyeler 2011 teklif çağrılarına başvurmak için 2011 yılı katılım paylarını ödemek zorundalar. Projede ortak olmak içinse katılım payı borcunu ödemiş olma zorunluluğu yoktur. İSTKA olarak projelerin temelde belediyeler tarafından uygulanmasını istiyoruz. 2010 yılında ayırdığımız bütçe 70 milyon TL, 2011 yılında ise 51 milyon TL. Miktar düşmüş gibi görünmesin çünkü 2011 yılı Eylül ayında alacağımız projeleri Aralık ayına kadar değerlendirip, 50 milyon TL bütçeye sahip bir hibe çağrısına daha çıkacağız ” diye konuştu.


Geri Dön