2013’te yıllık ortalama gelirle 5,5 yılda konut sahibi olunabilirken bu rakam 2023’te 9,4 yıla çıktı!
Gayrimenkul Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Çete yaptığı paylaşımda 2013 yılında yıllık ortalama gelirle 5,5 yılda konut sahibi olunabilirken bu rakamın 2023 yılında 9,4 yıla yükseldiğini belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen ‘İstatistiklerle Aile’ raporuna göre 2024’te ev sahipliği oranı yüzde 56.1’e inerken, kiracı oranı ise yüzde 28’e ulaştı.
Açıklanan resmi rakamlara göre ev sahipliğinde en düşük, kiracılıkta ise en yüksek oranlar kaydedildi.
Ev sahipliği oranındaki düşüş son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Gayrimenkul Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Çete de sosyal medya hesabı https://x.com/dr_mehmetcete üzerinden konu ile ilgili bir paylaşım yaptı.
Doç. Dr. Mehmet Çete yaptığı paylaşımda 2013 yılında yıllık ortalama gelirle 5,5 yılda konut sahibi olunabilirken bu rakamın 2023 yılında 9,4 yıla yükseldiğini belirtti.
Gayrimenkul Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Çete’nin paylaşımı şu şekilde:
TCMB ve TÜİK verilerine göre 2013 yılında yıllık ortalama gelirle 5,5 yılda konut sahibi olunabilirken bu rakam 2023 yılında 9,4 yıla yükseldi.