28 / 03 / 2024

2015'te dekorasyon trendi minimal formlar!

 2015'te dekorasyon trendi minimal formlar!

25 yılı aşkın süredir mermer sektörünün önde gelen firmalarından Tureks Stone’nun mimarı Yüksek İç Mimar Gökçen Anlı, 2015'te dekorasyonda minimalist formların ön planda olacağını vurguladı.



Yüksek İç Mimar Gökçen Anlı, bu sene özellikle tasarımlarda minimal formları sıkça göreceğimizin altını çiziyor. Minimalistliği, en yalın çizgilerin, sade seçilen malzemelerle oluşturulan nesnelliği ön plana çıkaran bir akım olarak tanımlayan Anlı; “2000’lerin başlarından günümüze kadar devam eden minimalist modası bu sene geometrik tasarımlarla devam ediyor. Minimalizmin temel özelliği olan yalın ve ince tasarımlar, geometrik desenler ile bütünleşerek mermer dekorasyonunda ön planda olacak” dedi.


Geometrik desenli mermerlerin daha çok duvar dekorasyonu için kullanıldığını belirten Anlı; “Evlerde yemek odaları, masa arkası, şömine duvarı, televizyon arkası veya misafir wc gibi yaşam alanlarında rahatlıkla kullanılabilir. Ev dışında ofis, otel ve spa merkezlerinin giriş karşılama bölümlerinde, zeminlerde, karşılama bankolarında da mermer kullanarak sofistike bir görünüm sağlamak mümkün”dedi.


İç mekan dekorasyonunda da tüyolar veren Gökçen Anlı; “Her mermer, her zeminde kullanılmadığından mermer seçmenin de bazı kuralları var. Dekorasyonlarda ilk olarak dekor yapılacak alanın yapısı dikkate alınmalıdır. Örneğin, yoğun sirkülasyonlu alanlarda yumuşak yapıda, gözenekli bir taş kullanılmamalıdır. Bu tarz yerlerde daha sert, genellikle yüzey işlemli çizilmez ve koyu renk doğal taş döşemeleri yapılmalı. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da evinizin ışık durumu. Mekanlarınız karanlıksa, koyu renk ve küçük ebatlı mermerlerden kaçının. Açık renk ve büyük ebatlı mermerler evinizi daha aydınlık gösterecektir” şeklinde görüşlerini belirtti.


İnşaat&Yatırım


Geri Dön