26 / 04 / 2024

2019'da açılacak 5 şehir hastanesi!

2019'da açılacak 5 şehir hastanesi!

Sağlık Bakanlığı, 2018 sonuna kadar 7 bin 988 yatak kapasiteli 4 şehir hastanesini daha hizmete açacak. Sağlık Bakanlığı bu kapsamda 2019 yılında da 5 şehir hastanesini hizmete açmayı planlıyor. 



Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, yatırımlarına kız kesmeden devam ediyor. 2019 yılında, Türkiye'nin en büyük hastanesi olacak olan  Ankara  Etlik Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Konya Karatay Şehir Hastanesi, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Tekirdağ Sağlık Yerleşkesi tamamlanarak hizmete açılacak. 

1-)  Ankara Etlik Şehir Hastanesi

2019 da açılacak 5 şehir hastanesi!
    
Ankara İlinin Keçiören ilçesindeki Etlik semti yakınlarında, büyük bir kentsel gelişim projesi olarak hayata geçirilen Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesi tamamlandığında Türkiye'nin en büyük hastanesi olacak. 

Ankara Etlik Şehir Hastanesi 3 bin 566 yatak kapasitesine sahip olacak ve Ankara'daki mevcut altı hastanenin yerini alacak şekilde 2019 yılında hizmete açılacak.  Toplam 1.1 milyar Euro yatırım maliyetine sahip projenin finansmanı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) tarafından karşılanıyor. 

2-) Bursa Şehir Hastanesi

2019 da açılacak 5 şehir hastanesi!

Bursa İlinin Nilüfer İlçesi Doğanköy mevkiinde 745 bin 365 metrekare arsa üzerine yapılmakta olan 1.355 yatak kapasiteli hastanenin inşaatı devam ediyor. Bursa Şehir Hastanesi'nin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor. 

Bursa Şehir Hastanesi dünyanın en ileri teknolojisine sahip deprem izolatörleri sayesinde, yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan, yerine getirmeye devam edecek. 

3-) Konya Karatay Şehir Hastanesi

2019 da açılacak 5 şehir hastanesi!

Bir YDA Group iştiraki olan ATM Sağlık Konya Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından yapımı devam eden Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü'nün 2019 yılında hizmete açılacağı öngörülüyor. . Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü, PPP (Kamu-Özel İşbirliği) Modeli ile hayata geçiriliyor. 

4-)  Gaziantep Şehir Hastanesi  

2019 da açılacak 5 şehir hastanesi!

638.089 metrekarelik alana kurulacak olan Gaziantep Şehir Hastanesi; 1.875 yatak kapasitesine sahip.  Gaziantep Şehir Hastanesi içerisine  Ana Hastane Binası, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Binası, Teknik Hizmetler Binası, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Binası, 3082 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark yapılacak.  Gaziantep Şehir Hastanesi 2019 yılında hizmete alınacak. 


5-)  Tekirdağ Sağlık Yerleşkesi

2019 da açılacak 5 şehir hastanesi!

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün kamu-özel işbirliği modeliyle yaptırdığı Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin 2019 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. 480 yatak kapasitesine sahip olan Tekirdağ Sağlık Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor. 

 

Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön