29 / 03 / 2024

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?



2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinin tarihleri 2020 vergi takviminde bulunuyor.  2020 emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman? İşte detayları…

2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

2020 emlak vergisi 1. taksit tarihleri 1 Mart - 31 Mayıs 2020 arasında.
2020 emlak vergisi 2. taksit tarihleri 1 -31 Kasım 2020 arasında.

Emlak vergisini kimler öder?

Güneş Gazetesi’nde yer alan habere göre; Bina vergisini  binanın sahibi, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya sahip gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde sahip olanlar, hisseleri oranında yükümlüdür. Elbirliği yükümlü sahipler vergi borcundan sorumlu olurlar.

Emlak vergisi nereden ödenir?

Emlak vergisi ilçe belediyelerinden ödenebilir. Gayrimenkullerin bir başka şehirde bulunması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT havalesi veya belediyelerin banka hesap numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor. Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması durumunda, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

Emlak vergisi nedir?

Emlak vergisi, tapu kayıtlarında geçen, kendi adınıza ait olan konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan herkesin ödemekle yükümlüğü olduğu vergilerdir. 1986’da çıkan bu vergi sene de bir sefer de ya da iki seferde ödenebilen, taşınmazın yer aldığı belediyelerce tahsili yapılan,  taşınmaz mal varlığı için devlete ödenen vergidir.

Değerli konut vergisi ödeyenler emlak vergisi öder mi?


Geri Dön