27 / 04 / 2024

21. Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı 6 Mayıs'ta!

21. Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı 6 Mayıs'ta!

Enerji sektörünün en önemli platformu olan ICCI - Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, "Enerji Sanayi Sektöründe 21. Yıl" sloganı ile 6 Mayıs Çarşamba günü Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi'nde başlayacak.



Anadolu Ajansının "global iletişim ortağı" olduğu 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - ICCI 2015'te, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) ilk geniş katılımlı tanıtımı da yapılacak.


Enerji sektörünün en önemli platformu olan ICCI - Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, "Enerji Sanayi Sektöründe 21. Yıl" sloganı ile 6 Mayıs Çarşamba günü Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi'nde başlayacak. Üç gün sürecek fuar ve konferansta 4 özel sunum ve 36 oturum gerçekleştirilecek. 


ICCI 2015'te EPİAŞ için düzenlenecek özel oturumda, "EPİAŞ: Beklentiler, Hedefler, Öncelikler" başlığı altında şirketin yapacağı çalışmalar ve görevleri kamuoyu ile paylaşılacak. EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz'ın başkanlığını yapacağı oturumda, EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Savaş, EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Ongun, Enerji Ticareti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Enerji Genel Müdürü Cem Aşık ve Cerean Enerji Genel Müdürü Onur Yazgan, enerji faaliyetleriyle ilgili sunum yapacak.


Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol da ICCI 2015'te konuşma yapacak. 


21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansında, 36 oturumda 200 sunum yapılacak. 


Fuarda Amerika'dan Çin'e, Danimarka'dan Hindistan'a 53 ülkenin firmaları, Türk enerji sektörünün karar vericileri ile buluşacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) destekleri ile gerçekleşecek ICCI 2015 - 21.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'na 450'ye yakın firma katılacak.


Etkinliklere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji sektörünün önde gelenleri ile üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılması bekleniyor.


Hannover Fairs Turkey Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye'nin enerji üreticileri ve tüketicileri arasında yer alan konumuyla her iki kesim açısından önemli bir enerji köprüsü oluşturduğunu belirterek, enerji sektöründeki gelişmelere paralel fuarın da büyüdüğüne dikkati çekti. ICCI 2015'in sektörün karar vericilerini bir araya getirirken gelişen teknoloji ve sistemler için de bilgi paylaşım platformu oluşturduğunu ifade eden Kühnel, gerçekleştirilecek oturumların bunun en büyük göstergesi olduğunu kaydetti.


Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak da 1994'ten itibaren düzenledikleri fuarın sektöre paralel bir gelişme gösterdiğinin altını çizerek, "Başladığımız yıl Türkiye'de enerji piyasasını düzenlemeye yönelik hiçbir kuruluş yoktu. Enerji işleri, Türkiye Elektrik Kurumu vasıtasıyla tamamen kamu tarafından yapılıyordu. 1994 yılında Türkiye'nin kurulu gücü 20 bin 860 megavat iken, 2014 sonu itibarıyla 69 bin 570 megavata ulaşmış durumdadır" ifadelerini kullandı. 


Bulak, Türkiye'nin, elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için kaynak çeşitliliği yarattığını belirterek, "Termik, hidrolik, jeotermal derken, artık rüzgar, güneş, nükleerden söz ediliyor. Bir yandan da kaynakları elektrik enerjisine çevirirken kaybolan enerjinin ısıya dönüştürülmesi gibi çevreci yaklaşımlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bu yılki fuarımız, yeni teknolojiler ve uygulamalar açısından da çok zengin olacak" değerlendirmelerinde bulundu.


AA


Geri Dön