18 / 04 / 2024

21 şubeye ulaşan Gönül Kahvesi'ne yurtdışından teklifler geliyor

21 şubeye ulaşan Gönül Kahvesi'ne yurtdışından teklifler geliyor

2002 yılında kurulan Gönül Kahvesi'nde misafirlere tam altı farklı tatta Türk Kahvesi seçeneği sunuluyor. 21 şubeye ulaşan zincire ABD başta yurtdışından teklifler geliyor



Anadolu'dan yayılmaya başlayan Gönül Kahvesi, Türkiye genelinde en çok bölgede yer alan kahve markası oldu. Şu anda 21 şubeye ulaşan zincir, 2002 yılında kuruldu. Gönül Kahvesi, aslında yabancı kahve zincirleri Türkiye'ye gelmeden, İzmir'de ilk şubesini açmış. 2007 yılı başında yoluna franchise yöntemiyle ilerleme kararı alan Gönül Kahvesi, yılsonuna kadar şube sayısını 10'u İstanbul'da olmak üzere, en az 40'a yükseltmeyi hedefliyor.

2010'da yurtdışında
Gönül Kahvesi'nin bir diğer hedefinin İstanbul'da varlığını daha da güçlendirmek olduğunu belirten, şirketin kurucusu Yaman Yardımcı, "Şu anda sözleşmesi imzalanan birkaç nokta mevcut. Alışveriş merkezlerinin açılmasını bekliyoruz. İstanbul'da iyi semtlerde olmak istiyoruz" ifadesini kullandı. Yardımcı, İstanbul dışında diğer büyükşehirlerde de merkezi yerlerde var olacaklarını belirtti. 

Osmanlı kahvesi
"Türkiye genelinde yayılımını hızla sürdüren Gönül Kahvesi'ne yurtdışından franchise talepleri de geliyor" diyen Yardımcı şöyle konuştu:
"Yurtdışında da var olmak istiyoruz. Azerbaycan, Körfez ülkeleri, Kıbrıs, Rusya, Ukrayna ve Moldova'dan da ciddi teklifler geliyor. Her birini değerlendiriyoruz. Almanya'dan bir grup Almanya'da başlayıp tüm Avrupa'yı organize edelim diyor. Amerika'dan da güzel teklifler var. 2012'ye kadar açmayı hedeflediğimiz 200 şubenin yüzde 15-20'sini yurtdışında açmak istiyoruz" diye konuştu.
Türk kültürüne göndermeler yapan dekorasyonuyla dikkat çeken Gönül Kahvesi'nde misafirlere tam altı farklı tatta Türk Kahvesi seçeneği sunuluyor. Yardımcı, "Ucuz olsun diye kötü çekirdekler Türkiye'ye getiriliyor ve Türk Kahvesi kimliğini kaybediyor. Biz de en çok tercih edilen ürün Türk Kahvesi. Özellikle de farklı kahve çekirdeğinin birleşimden ortaya çıkardığımız Gönül Harmanı çok tercih ediliyor. Tabii asıl hedefimiz Türk Kahvesi'ni hak ettiği yere getirebilmek" dedi. Gönül Kahvesi'nin dekorasyon ve tarzında Anadolu'ya ve Osmanlı'ya göndermeler var. Anadolu Medeniyetleri'nin unsurları bir araya getirilmiş.

Nerelerde var?
Çok özel kahve seçenekleriyle gönüllerin buluşma noktası olmayı umut eden Gönül Kahvesi;  İzmir  Ege Park, İzmir Carrefour, Denizli Teraspark alışveriş merkezleri, Bursa Fatih Sultan Mehmet Caddesi, İstanbul Bahçelievler Çalışlar Caddesi, İstanbul Beylikdüzü Markacity, Hendek Park Shop Outlet TEM İstanbul-Ankara karayolu,  Adana  Süleyman Demirel Bulvarı, Trabzon Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Lemon Beach Çeşme, Makro AVM Konya, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Aydın,  Ankara  Maltepe AVM, Ankara Forum Etlik Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Denizli Forum, Tekira AVM Tekirdağ, Yaylada AVM Balıkesir, Mersin Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bulunuyor.
Radikal


Geri Dön