16 / 04 / 2024

216 Bahar Kozyatağı projesinde 30'dan fazla ağaç var!

216 Bahar Kozyatağı projesinde 30'dan fazla ağaç var!

İlk kentsel dönüşüm projesini İstanbul Kozyatağı’nda inşa edecek olan 216 Yapı, proje alanı içinde yer alan asırlık ağaçları korumaya aldı. 216 Bahar ismiyle yükselecek projede koruma altında olan 30’dan fazla ağaç bulunuyor.



Bugüne kadar 216 markasıyla birçok proje gerçekleştiren 216 Yapı, kentsel dönüşüm projelerinde de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. 216 Yapı ilk dönüşüm projesini İstanbul’un en eski ve nezih semtlerinden Kozyatağı’nda yapacak. 216 Bahar ismiyle yükselecek proje, içinde bulunan asırlık ağaçları ve peyzajıyla da adından söz ettirecek. 


15 Kasım’da ön kayıt toplamaya başladıklarını belirten 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, “Ön talep döneminde yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Diğer projelerimizde olduğu gibi bu projemize de ilginin yoğun olması bizi mutlu etti. Projenin özel peyzajıyla da iddialıyız. Tek bloklu projede 30’dan fazla ağaç korumaya alındı. Ağaçlardan 2’si ‘Anıt Ağaç’ statüsünde ve yaşları 100 yıldan fazlasına dayanıyor. Her ikisi de Sakız Ağacı” açıklamasında bulundu.

 

Şehrin içinde mahalle tadında  

216 Bahar, ‘Eski şehir merkezinde mahalle’ tanımıyla konut alıcılarına özlenen komşuluk ilişkilerini de yaşatmak üzere planlandı. 11 bin metrekare inşaat alanında yükselecek 16 katlı tek blokta 58 daire bulunuyor. Konut tipleri 2+1, 3+1 çatı dubleksi ve 155 metrekare olarak planlanan 3+1 şeklinde çeşitlilik gösteriyor.


İki daireye bir ağacın düştüğüne dikkat çeken Dündar, “Peyzaj alanı içinde yer alan ağaçların sayısına baktığımızda 2 daireye en az bir ağaç düştüğünü hesaplıyoruz.  216 Bahar’da her şey bahar tadında olacak. Geniş peyzaj alanlarında ev sahipleri birbirleriyle güzel vakitler geçirebilecek” dedi. 

Hafriyat çalışmalarına başlanan projenin 15 milyon liraya mal olması planlıyor. Yapımına ocak ayında başlanacak projenin Mayıs 2017’de bitirilmesi hedefleniyor. 

 

Konumuyla da dikkat çekiyor 

 Bir yanda Reşat Paşa Konağına komşu olan proje, diğer yanda yaklaşık 2,5 dönümlük alan üzerine kurulan Zübeyde Hanım Parkına komşu bulunuyor. Parkta çocuk oyun alanları, basketbol sahası, yürüyüş alanları, süs havuzu, oturma alanları ve cafe bulunuyor. Peyzaj uygulamalarının da başarıyla yapıldığı Zübeyde Hanım Parkı’nda çocuklar oynarken, aileler de yürüyüş yapabiliyor. 

 



Tel: 444 4 216

Web: www.216yapi.com



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bugüne kadar 216 markasıyla birçok proje gerçekleştiren 216 Yapı, ilk kentsel dönüşüm projesini İstanbul Kozyatağı'nda yapacak. 

11 bin metrekare inşaat alanında yükselecek 16 katlı tek blokta 58 daire bulunuyor. Konut tipleri 2+1, 3+1 çatı dubleksi ve 155 metrekare olarak planlanan 3+1 olacak. Hafriyat çalışmalarına başlanan projenin 15 milyon liraya mal olması planlıyor. 

Yapımına Ocak ayında başlanacak projenin Mayıs 2017'de bitirilmesi hedefleniyor. Projede 30'dan fazla ağaç korumaya alındı. 


Vatan


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;

İlk kentsel dönüşüm projesini İstanbul Kozyatağı'nda inşa edecek olan 216 Yapı, proje alanı içindeki 30 civarında asırlık ağacı korumaya aldı. 216 Bahar projesinin 11 bin metrekare inşaat alanında tek blokta 58 daireden oluştuğunu belirten 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Dündar, "Korunan ağaçlardan ikisi 'Anıt Ağaç' statüsünde ve yaşları 100 yıldan fazlasına dayanıyor. Her ikisi de Sakız Ağacı" dedi. 

Ekonomist

Geri Dön