26 / 04 / 2024

24 ayar altından J W Marriott Hotel açılıyor

24 ayar altından J W Marriott Hotel açılıyor

Özdoğan Grubu, başkentte bataryadan lavaboya kadar birçok yerde 24 ayar altın kullanılan kral daireli J W Marriott Hotel'i ekimde açacak.



Özdoğan Grubu, Antalya Belek'te inşa edilen ve bataryadan lavaboya kadar pek çok yerde 24 ayar altın kullanılan Calista Luxury Resort Otel'in bir benzerini Ankara'da inşa etmeye başladı. Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özdoğan, bu 5 yıldızlı otel projesinin artık adını koyduklarını, dünyadaki çeşitli otel zincirleriyle görüşmelerden sonra J W Marriott ile anlaştıklarını belirtti. Vatani görevini Diyarbakır'da yapan Ali Özdoğan, özel izinle çıktığı geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da görüştük. Ali Özdoğan, "Bu projeye başlamadan önce aklımızda hep en iyi markayı Başkentimize ve güzel Türkiye'mize kazandırmak vardı. Özdoğan Grup olarak zaten hep en iyiyi, en güzeli yapmayı hedef edindiğimiz için bu projede de Antalya Belek'teki Calista Luxury Resort kalitesi ve anlayışıyla yola çıktık. En iyi mimar, en iyi iç dizaynır ve en iyi ekiple çalışarak bu başarıyı elde etmeyi hedefliyoruz. Tabiki bunu iyi bir markayla bütünleştirmek projenin tamamlanmasındaki son noktaydı. Mariott bünyesindeki J.W. Mariott ile anlaşarak bu hedefe ulaştığımıza inanıyorum" diye konuştu.

* Marriott otelleriyle ne zaman bir araya geldiniz? Görüşmeye kimler katıldı?
İlk olarak geçtiğimiz yılın ilk aylarında görüşmüştük. Tabii bu tür kontratların 20 ila 30 yıl kadar uzun süreli bir bağlayıcılığı olacağı için dikkatli olmak gerekiyor. Görüşmelere Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Özdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

ANKARA'NIN SİMGESİ OLACAK
* J W Marriott ile Calista'nın örtüşen özellikleri var mı?
J W Marriott dünyaca ünlü, Amerika'nın da önde gelen otel zincirlerinden birisi Calista Luxury Resort'ta ise Antalya Belek'te, standartların oldukça yüksek olduğu ve sadece Calista'ya özgü "A'la Carte All Inclusive" sistemiyle hizmet sunuyor. Ayrıca, Calista yıldız kullanmayan bir otelHer misafirini bir yıldız gibi görüyor ve standartlarını da bu yüzden 5 yıldızlı otellerin standartlarından daha üstün tutuyor. Misafirinin hayallerini gerçekleştirmeye hizmet eden bu üstün servis kalitesi J W Marriot'un da temel prensiplerinden İşte, tüm bu özellikleri göz önüne aldığımızda hizmet kalitesi, misafir profilinin yüksekliği, lüksün ve kalitenin sınırlarını zorlamasıyla bu iki otelin özellikleri birbiriyle örtüşüyor.

* Ankara'daki oteliniz için ne kadarlık bir yatırım planı hazırladınız?
Yaklaşık 150 milyon dolar gibi. Bu projede Mariott'un da ciddi finansal katkısı olacak.

* Bu otelin Ankara'daki diğer şehir otellerinde bulunmayan özellikleri nedir?
J W Marriott'un bence tartışmasız en büyük özelliği dünya çapındaki büyük markalardan biri oluşu... Gelecekte de  Ankara  için önemli bir simge olacak, büyük bir prestij sağlayacak. J W Marriott'un bir diğer özelliğiyse daha çok klasik işadamlarına yönelik bir konsepte sahip oluşu... Ankara'da özellikle diplomatlar, parlamenterler yoğunlukta... Biz de bu profile en uygun otel zinciriyle anlaştık.

* Yabancı yatırımcının payı yüzde kaç olacak?
Yüzde 35.

* Mimari özellikler açısından (logo vb. hariç) Marriott otellerinin özel bir dış yapı veya iç dekorasyon özelliği var mı? Yoksa mimaride serbest mi hareket edilecek?
Tabiki var. Ama bizim yapmış olduğumuz projeyi görünce söyleyecek kelime bulamadılar. Otelin mimarisi, dünyanın ikinci büyük Mimarlık şirketi olan Amerikan RMJM Hillier Şirketi tarafından yapılıyor.

Sabah

Geri Dön