28 / 03 / 2024

2B yasası haksızlıkları önleyecek!

2B yasası haksızlıkları önleyecek!

Mehmet Ali Birand: Kim ne derse desin, ben 2B"yi büyük bir memnuniyetle karşıladım. Düşünebiliyor musunuz, adam devlete ait, harika manzaralı bir arazi üstündeki ormanlık bölgeye ev yapmış...



Kim ne derse desin, ben 2B"yi büyük bir memnuniyetle karşıladım.
 
Düşünebiliyor musunuz, adam devlete ait, harika manzaralı bir arazi üstündeki ormanlık bölgeye ev yapmış, sonra yanına bir başkası gelmiş ve bir süre sonra koca bir kasaba ortaya çıkmış.
 
Tabii iş bununla da bitmemiş.
 
Belediye göz yummakla kalmamış, elektrik, su getirmiş . Yollar yapılmış ve sanki normal bir inşaatmış gibi, gecekondulara kat çıkma hakkı dahi vermiş.
 
Ormanlık bölge yok olmuş, kentleşme başlamış.
 
şžimdi devlet geliyor ve œHaydi arkadaş, buraya kaçak inşaat yaptın, devletin hakkını gaspettin, bari parasını ver. Ben de buna karşılık iskan ve oturma izni vereyim. diyor.
 
Doğrudur, hiç değilse bu çarpıklık devlete gelir şeklinde geri dönmelidir.
 
Kabul ediyorum ama, şimdi başka yerlerdeki ormanlara da saldırı başlayabilir. Oraları korumak da devletin görevi olmalı.
 
şžimdi göreceksiniz, bazı pişkinler para ödememeye kalkacak. Malın üstüne yatmaya kalkacak. İşte buna müsaade etmemek gerekiyor. Eğer ödeyemeyecek durumdaysa, yerini satar ve rahat yaşayabileceği bir yere gider.
 
Bu kadar basit...Artık oy için topraklarımızı peşkeş çekmekten vazgeçelim.
Posta/Mehmet Ali Birand

 


Geri Dön