25 / 04 / 2024

3 Katlı Büyük Tünel seçimden önce ihaleye çıkacak!

3 Katlı Büyük Tünel seçimden önce ihaleye çıkacak!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "3 katlı tünel projesi seçimden önce ihaleye çıkmaya çalışacaklar arkadaşlarımız, yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ama belki bir aksama, gecikme olursa belki seçim sonuna kalabilir" dedi.



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet partilerinin birbirleriyle proje üretme yarışına girmediklerini belirterek, "Bizimle rekabet edemedikleri için para dağıtma yarışına girdiler" dedi.


Elvan, Habertürk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kendisinin Antalya'dan milletvekili adayı olmasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun uygun gördüğünü belirten Elvan, coğrafyaya yabancı olmadığını söyledi.


2023 projelerden birinin de Antalya’yı Isparta, Burdur’a; Isparta, Burdur’dan Afyon’a; Afyon’dan Kütahya ve Eskişehir’e bağlayacak hızlı tren hattı proje çalışmaları olduğunu anlatan Elvan, hedeflerinin, 2016'nın ilk yarısında kazmayı vurmak olduğunu söyledi. Hızlı trenler vasıtasıyla artık yük taşımacılığı yapılması imkanının önünün açılacağını belirten Elvan, hızlı trenin gittiği her yere taşımacılık yapma imkanının ortaya çıkacağını kaydetti.


Muhalefet partilerinin vaatlerini de değerlendiren Elvan, "Muhalefet partileri maalesef bu dönemde birbirleriyle proje üretme yarışına girmediler, hele hele bizimle rekabet edemedikleri için para dağıtma yarışına girdiler" dedi.


- "Antalya'ya 3. havalimanını yapacağız, kararlıyız"

Antalya’da yapılması planlanan üçüncü havalimanına gerek olup olmadığı sorusuna Elvan, her vatandaşın 100 kilometre mesafeden havaalanına ulaşmasını istediklerini ifade etti. Demre, Kaş, Finike bölgesine yapılacak havalimanı için yer tespiti çalışmalarının devam ettiğini belirten Elvan, projeyle ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacağını söyledi.


Ankara-İstanbul hızlı tren arasında istenilen performans alındı mı? sorusuna Elvan, herhangi bir sıkıntının olmadığını, kış aylarında hava koşullarının çok çok kötü olması halinde biraz daha makinistlerin emniyetli ve kontrollü gittiğini söyledi. Ankara’yı İstanbul’a doğrudan bağlayacak hattın 1 saat 15 dakika süreceğini belirten Elvan, "Mevcut hat, Ankara’dan Eskişehir’e, Eskişehir’den İstanbul’a gidiyor, yani bir üçgen gibi düşünün, ama yeni inşa etmeyi planladığımız hat doğrudan, üçgenin bir hipotenüsü olarak düşünün, doğrudan İstanbul’a uzanan bir hat olacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor ve bu hattı da Köseköy’den itibaren yeni bir hatla üçüncü köprümüze, üçüncü köprünün üzerinden de ta Kapıkule’ye kadar uzatan bir sisteme dönüştüreceğiz" diye konuştu.


- "3 Katlı Tünel Projesi'nde seçimden önce ihaleye çıkmaya çalışılacak" 

3 Katlı Tünel Projesi'nde önemli aşama katettiklerini ifade eden Elvan, "Seçimden önce ihaleye çıkmaya çalışacaklar arkadaşlarımız, yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ama belki bir aksama, gecikme olursa belki seçim sonuna kalabilir" dedi.


3 katlı tünelin güzergahı için tıklayın


Avrasya Tüneli çalışmalarıyla ilgili soruya Elvan, çalışmaların programlandığı şekilde ilerlediğini, 2016 sonu itibariyle Avrasya Tüneli'nin açılacağını kaydetti.


"4G beklentisi, ihale çalışmaları varken, Cumhurbaşkanının açıklamasıyla 5G’nin neden beklenmediği, niye 5G tartışması, birden bire özellikle de işin alanında çalışanlar için ilginç bir başlık oldu" değerlendirmesine Elvan, Cumhurbaşkanının bu konuda vizyoner bir bakış açısı ortaya koyduğunu kaydetti.


Elvan, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'biz Türkiye isek, güçlü Türkiye isek dünyanın en ileri teknolojilerini biz kullanırız ve kullanacağız' buradaki söylenen budur. 'Biz hiçbir zaman teknolojide geri kalmak istemiyoruz. Dünyada en iyisi, en ilerisi hangisiyse biz onu kullanmak istiyoruz' demiştir, yoksa bunu sağa sola çekmenin bir anlamı yok, anlamı olduğunu da düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız hep şunu arzu etmiştir, Türkiye’nin her alanda bu değişen ve dönüşen dünyada, dünyanın en iyilerinden biri olalım düşüncesi içerisinde hareket etmiştir. Ve hangi alana bakarsanız bakın, hep bizimle yapmış olduğu görüşmelerde de 'en iyisini yapacaksınız' demiştir, 'en güzelini yapacaksınız' demiştir ve bizim bütün gayretimiz de bu yöndedir" dedi.


"Koalisyon 12 yıllık iktidarınız döneminde ilk defa konuşuluyor. Bütün bunlar partinizi, parti çalışmalarınızı, sahayı nasıl etkiliyor?" sorusuna Elvan, ajandalarında koalisyon gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Elvan, "HDP barajı geçse de geçmese de hiç fark etmiyor, biz inşallah rahat bir şekilde yolumuza devam edeceğiz, o konuda en ufak bir kaygımız, tereddüdümüz yok" diye konuştu.


Muhalefetin koalisyonu gündeme getirmeye çalıştığını belirten Elvan, dışarıdan da bu işi körüklemek isteyenlerin olduğunu, ama böyle bir kaygılarının olmadığını ifade etti.


AA


Geri Dön