23 / 04 / 2024

3. köprü Zekeriyaköy’ü canlandırdı!

3. köprü Zekeriyaköy’ü canlandırdı!

Şehre yakın ama bir o kadar da şehrin gürültüsünden uzakta yaşamak isteyenlere göre bir hayatın kapılarını aralıyor Zekeriyaköy. Belgrad Ormanları’na komşu olan bölge, 3. köprü ve yeni havalimanına yakınlığıyla popülaritesini üst seviyelere çıkartıyor...



Eğitim veya iş nedeniyle şehrin merkezinden uzaklaşmak istemeyen ama aynı zamanda şehrin hengamesini çekmeden yaşamak isteyen çok sayıda insan var. İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Zekeriyaköy tam da bu beklentilere yanıt verebilecek lokasyonlardan biri. Doğayla iç içe olan konumuyla dikkatleri üstünde toplayan bölgeyi Belgrad Ormanları sarmalıyor. Bunun yanı sıra Kilyos/Gümüşdere sahili ve planlı yapılaşması ile de büyük ilgi görüyor. Tabi bölgenin cazibesini artıran en önemli faktör de, tüm bu doğallıkları yaşatırken şehrin merkezi noktalarına olan ulaşımının da kolay olması. 


Zekeriyaköy’de yapılaşma 1990’lı yıllarda Koç Grubu’na ait olan Garanti Koza İnşaat’ın Zekeriyaköy Evleri projesiyle başladı. 12 ayrı konseptte toplam 900 konuttan oluşan bu projeyle bugünkü yapılanmanın temeli atıldı. İlerleyen zamanlarda da altyapı hizmetlerinin tamamlanmasıyla bölge, yatırımcı firmaların dikkatlerini üstünde toplamayı başardı. 


Zeminde deprem korkusu yok 

Nitekim İstanbul Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman’da yatırımcıların bölgeyi tercih etmelerinin nedenlerini şu sözlerle anlattı, “Zekeriyaköy ormanlık bir çevrede tabiatla iç içe, temiz bir havaya ve deprem riskinden uzak sağlam bir zemin yapısına sahip. Tüm bu unsurlar yatırımcıları çeken faktörlerin başında geliyor”. Hemen belirtelim, bölge 1999 Marmara Depremi’nden sonra İstanbul’da zemini en sağlam bölgelerden biri olarak belirlendi. 


Bölgede irili ufaklı 70 kadar proje inşaatının devam ettiğini sözlerine ekleyen Ahmet Büyükduman, “Zekeriyaköy’de bahçeli villa tarzı konutlar yoğunluk gösteriyor. Bölge Karadeniz kıyısına kurulacak uydu kente yakınlığı ve yeni yapılacak havalimanına erişim kolaylıkları ile daha da değerli hale gelecek” değerlendirmesinde bulundu. 


3. köprü Zekeriyaköy’ü canlandırdı!


Zekeriyaköy’de fiyatlar…

Doğayla iç içe bir hayat yaşamayı vaad eden Zekeriyaköy’de fiyatlar ise yükselen  popülaritesine paralel olarak her geçen yıl artıyor. Nitekim 2010 yılında arsa metrekare birim fiyatlarının 200 dolar ile 500 dolar arasında seyrederken, bu fiyatların 2011’de 250 dolar ile 700 dolar aralığına, 2012’de 300 dolar ile 800 dolar aralığına çıktığını söyleyen RE/MAX Village Zekeriyaköy Broker’ı Mustafa Sarımermer, “2013’e girdiğimiz şu dönemlerde ise arsa metrekare birim fiyatları konumuna, cephesine ve merkeze yakınlığına göre 400 dolar ile 1000 dolar arasında değişiyor “dedi. 


Zekeriyaköy’deki konutların daha çok müstakil olduğunu anlatan Mustafa Sarımermer, mevcut konutları 3 kategoriye ayırdı, “Bölgede müstakil villalar, ikiz villalar ve çatı ile bahçe dubleksi olmak üzere 4’e bölünmüş villalar konumlanıyor. Bu villaların fiyatları ise konumuna ve özelliklerine göre çeşitlilik gösteriyor. Örneğin çatı dubleksi villalar 350 bin TL ile 500 bin TL arasında, bahçe dubleksi villalar 450 bin TL ile 600 bin TL, ikiz villalar 500 bin TL ile 750 bin TL ve müstakil villalarda 400 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor” açıklamasında bulundu. 


Bölgede eskisi gibi büyük arsaların kalmadığına da dikkat çeken Sarımermer, bölgenin yatırımcısına sağladığı avantajları ise şu sözlerle özetledi, “Zekeriyaköy şehrin merkezine yakın konumu, ulaşım olanakları ve sunduğu sakinlikle yatırımcısına şehrin içinde sakin bir hayat sunuyor. 3. köprünün yapılmasıyla ulaşım olanakları daha da artacak”. 


Bölgede ulaşım ne durumda?

Bölgeden şehrin merkezi noktalarına ulaşım kolaylıkla sağlanıyor. Zekeriyaköy, finans ve bilişim sektörünün yoğunlaştığı Maslak – Levent iş aksına ulaşım imkanıyla öne çıkıyor. 2012’de faaliyete giren Sarıyer – Çayırbaşı Tünel Hattı’yla bu kolaylık daha da arttı. Zekeriyaköy, Maslak’a 15 kilometre, Sarıyer’e 6 kilometre, Kilyos sahiline 6 kilometre, metroya ise 10 kilometre mesafede yer alıyor. 


İstanbul’a inşa edilecek 3. köprü bağlantı yolları da bölgenin Anadolu Yakası ile olan irtibatını sağlayacak. 3. köprü ayağının Garipçe’de olacak olmasıyla köprü yolu Zekeriyaköy hattının kenarından geçecek. 



Bölgenin avantaj ve dezavantajları 

Yatırımcısına sunduğu ulaşım ve yaşam standartlarıyla cazibesini gün be gün artıran Zekeriyaköy’ün dezavantajlarını konut dışı sosyal alan ve toplu taşıma eksikliği ile özetlemek mümkün. 


Buna karşın Zekeriyaköy’ün avantajları ise şu şekilde sıralanabilir; 


-Merkezi iş alanlarına yakınlık, 

-Planlı bir yerleşim, 

-Yüksek sosyo – ekonomik düzey

-Köprü güzergahına yakınlık,

-Temiz hava,

-Karadeniz kıyısına yakınlık,


Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön