19 / 03 / 2024

3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması’na başvurular 23 Kasım’da sona erecek!

3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması’na başvurular 23 Kasım’da sona erecek!

Yurtbay Seramik’in seramik sektöründe moda yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak, “tasarımcı” kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlediği 3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması’na başvurular devam ediyor.



Türkiye ve KKTC’deki üniversiteler genelinde Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri’nde 2014 - 2015 Bahar Yarıyılı itibariyle öğrenim gören önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasında süren yarışmaya başvurular 23 Kasım’da sona erecek.  


“Doğa” teması ile düzenlenen yarışma kapsamında yarışmacılardan seramiği doğadan esinlenerek şekillendirmeleri, doğanın sundukları ile insan üretiminin ara kesitinde tasarım yapmaları isteniyor. İlgiyle karşılanan yarışmaya çok sayıda başvuru gelmeye devam ediyor. 


Yurtbay Seramik’in kurumsal sosyal sorumluluk projesi niteliğindeki yarışmasında toplam 8 tasarımcı veya ekip ödüllendirilecek. Yarışma sonunda birinciye 7.500 TL, ikinciye 5.000 bin TL, üçüncüye ise 3.000 bin TL para ödülü verilecek. Yarışmada ayrıca beş kişi veya ekip 1.000 TL’lik mansiyon ödülü almaya hak kazanacak. 


Başvuruların www.dogadansanatasentasarla.com internet sitesi üzerinden yapıldığı yarışmada derece elde edenler, para ödülünün yanısıra Yurtbay Seramik’in Antalya’da düzenlenecek bayi toplantısında gerçekleştirilecek ödül törenine katılma fırsatıyla da sektör uzmanları ve tasarımcıları ile bir araya gelecek. Birinci olan tasarım ise üretilerek, UNICERA 2016 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’ndaki Yurtbay Seramik standında sergilenecek. 


Katılımcılar 3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması hakkında tüm detaylara, katılım şartları ve başvuru formuna sitesinden www.dogadansanatasentasarla.comsitesinden ulaşabilecek. 


Yarışmanın jürisinde; Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölüm Başkanı), Prof. İnci Deniz Ilgın (Marmara Üniversitesi GSF Dekanı), Prof. Sevim Çizer (DEÜ GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı), Tamer Nakışçı (Tasarımcı, Studio Nakışçı) ve Sinan Canpolat (Mimar, Yurtbay Seramik Pazarlama Md. Yrd.) yer alacak. 


Geri Dön