20 / 04 / 2024

40 bin müteahhit referanduma evet diyecek!

40 bin müteahhit referanduma evet diyecek!

Özgürlükçü Anayasa için `evet´ diyen işadamı örgütleri arasına 11 ilde toplam 40 bin üyesi bulunan Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu da katıldı



Anayasa referandumuna iş dünyasından destek yağıyor.Türkiye´nin MÜSİAD, TUSKON, HÜRSİAD gibi önde gelen işadamı örgütlerinin Anayasa değişikliği referandumuna verdiği desteğe 40 bin üyesi olan Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu da katıldı.

ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA

Toplumun büyük kesiminin desteklediği oylamayla ilgili bir açıklama yapan Federasyon Başkanı Tahir Tellioğlu, Anayasa değişikliği paketinin oylanacağı referanduma ilişkin "11 il müteahhitler derneği ve bu derneklere bağlı 40 bin üyeli Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu olarak `evet´ diyoruz" şeklinde konuştu. Tellioğlu, ülkeye ve insanlara daha güzel, kaliteli bir yaşam sunmanın yolunun `demokratik ve özgürlükçü bir Anayasa´ ile mümkün olabileceğine inandıklarını belirtti. Tellioğlu, şu görüşleri ifade etti: "Mevcut Anayasa´nın cunta anlayışında hazırlandığını, dolayısıyla oluşturduğu birçok kuruluşun da cunta düşüncesiyle yapılandığı, bunun da ülkemizin gelişmesini her alanda engellediğini düşünüyoruz. Bu yanlışın düzeltilmesi için Anayasa değişikliğine 11 il müteahhitler derneği ve bu derneklere bağlı olan 40 bin üyeli Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu olarak `evet´ diyoruz. Milletimize,  devletimize hayırlı olmasını diliyoruz."

TÜSİAD Anayasa´da kenarda kalmasın tartışmaya katılsın

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, iş dünyası örgütlerinin Anayasa referandumu tartışmalarına katılması ve görüş bildirmesinin önemli olduğunu söyledi. Küçük olaylarda bile açıklama yapan derneklerin bu konuda sustuğunu belirten Ergün "Zaman zaman çok küçük konularda bile çok önemli açıklamalar gördüğü zaman insanlar, herkes bu gibi önemli bir konuda kenarda durmanın doğru olmadığını düşünüyor. Ben de şahsen doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Çağlayan broşür dağıttı pakete destek istedi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara´nın Yenimahalle bölgesinde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Anayasa değişikliği paketi hakkında esnaflara bilgi veren ve görüşlerini soran Çağlayan, `evet´ oyu vermelerini istedi. Çağlayan, esnaf ziyareti sırasında, bazı kişilerin hükümetin neden referanduma gidildiğini net anlatmadığı eleştirileriyle karşılaştı. Bunun üzerine Çağlayan, bu broşürleri ve kendi kartvizitini dağıttı. Çağlayan, vatandaşların broşürü okumalarını ve sormak istedikleri konularda kendisini aramalarını istedi.
Star


Geri Dön