28 / 03 / 2024

5. Konut Konferansı gerçekleşti!

5. Konut Konferansı gerçekleşti!

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen, inşaat sektörünün yapı taşı konutu, tüm boyutlarıyla ele alan ve bu yıl "Önemli olan büyüklük mü?" sorusuna yanıt arayan 5. Konut Konferansı başladı.



Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen, inşaat sektörünün yapı taşı konutu, tüm boyutlarıyla ele alan ve bu yıl "Önemli olan büyüklük mü?" sorusuna yanıt arayan 5. Konut Konferansı başladı. Konferansta 5 büyük kente ait konut araştırmasının sonuçları açıklanırken, dünyaca ünlü mimarlar da konut sektöründeki trendlere ilişkin görüşlerini paylaştı. 


Alım seçenekleri 

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, GYODER'in Konut Konferansı için yaptırdığı, beş kenti kapsayan ve alım kararlarım ortaya çıkarmayı hedefleyen araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 


Kadınlar site dedi 

Çekici, katılımcıların yüzde 72'sinin 5 yıl içinde konut sahibi olduğunu, yüzde 28'inin de önümüzdeki 5 yılda konut sahibi olmayı hedeflediğini aktardı. Kadınlarda site için ve müstakil ev tercihinin ön planda olduğunu belirtti. 


Şehirlere göre tercih 

Çekici şehirlere bakıldığında ise, Gaziantep'te apartman dairesi, Bursa ve Samsun'da site içi apartman dairesi, İzmir'de müstakil ev, Konya'da ise site içinde müstakil ev talebinin öne çıktığına işaret etti. 


Yaşamak için konut 

Katılımcıların yüzde 86'sının yaşamak için konut almak istediğini söyleyen Çekici, 3 kişiden 2'sinin ise 3+1 daireleri tercih ettiğini ve yüzde 70'lik kısmını ara katları seçtiğini sözlerine ekledi. 


Posta


Geri Dön