26 / 04 / 2024

7.5 milyon konut depreme dayanıklı hale getirilecek!

7.5 milyon konut depreme dayanıklı hale getirilecek!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Yapı Fuarı TEBİF 2018, Ankara Congresium’da kapılarını açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan açılışa katıldı. 



Açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “7.5 milyon konutun depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor. Yılda 500 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz. İnşaat sektörü, Türk ekonomisine büyüme ve istihdam özelinde büyük katkılar vermeyi sürdürüyor”şeklinde açıklama yaptı. 

Gayrimenkulün vazgeçilmez bir parçası olan yapı sektörü ise gerek işçilik ve malzeme kalitesi gerekse devlet destekli mega projelerde geliştirdiği iş modelleri ile büyümeye devam ediyor. Yapı sektörü için ‘Özel sektör-devlet buluşması’ niteliği taşıyan Türkiye İnşaat Teknolojileri Yapı Fuarı (TEBİF),  Ankara  Congresium’da başladı.

“Yılda 500 bin konutu dönüştüreceğiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, inşaat sektörünün istihdama ve büyümeye büyük katkılar vermeye devam ettiğini dile getirdi. Dönüşüm konusunda gidilecek çok yol olduğunu ifade eden Ceylan, “Şu anda 7.5 milyon konutun depreme dayanıklı hale getirilmesi elzemdir. Bu bağlamda kentsel dönüşümü hızlandırmak gayreti içerisindeyiz. Yılda 500 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yerli inşaat malzemesine teşvik

 

Yapı sektörünün, inşaat sektörüne malzeme girdisi sağladığını dile getiren Bakan Yardımcısı, bazı projelerde ithal yapı malzemesi oranının yüksek olduğunu ve yerli malzeme kullanan şirketlere daha fazla teşvik verileceğini açıkladı. 
 


Geri Dön