29 / 03 / 2024

ABD’de askıda konut satışları beklentinin altında kaldı!

ABD’de askıda konut satışları beklentinin altında kaldı!

ABD’de mayıs ayı askıda konut satışları yüzde 0,9 artışla beklentinin altında gerçekleşti. National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan verileri açıklandı.



National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan verilerine göre, askıda konut satışları mayısta önceki aya oranla yüzde 0,9 arttı. Konut alımı için imzalanan kontratları takip eden ve konut sektörünün öncü göstergesi olan veriye ilişkin beklenti ise yüzde 1,4 artış yünündeydi.


Veriler, ayrıca askıda konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,4 arttığını ortaya koydu. Satışlar, bu sonuçla yıllık bazda Nisan 2006'dan bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. 


Askıda konut satışları, gelecek iki aya ilişkin yeni konut satışları için barometre niteliğini taşıyor. 


Ekonomistler, son dönemde açıklanan konut verilerinin, sektörün iyileşen işgücü piyasası ve artan ücretlere paralel olarak güçlendiğine işaret ettiğini ifade ediyor.


Öte yandan, Yunanistan'dan gelen olumsuz haberlerle güne sert düşüşlerle başlayan New York borsasında endeksler, askıda konut satışları verisinin ardından satış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.



AA


Geri Dön