28 / 03 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Mart'ta yüzde 20,8 azaldı! 

ABD'de bekleyen konut satışları Mart'ta yüzde 20,8 azaldı! 

ABD'de, bekleyen konut satışları, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 20,8 azaldı ve Mayıs 2010'dan bu yana yaşanan en yüksek düşüşü gerçekleşti...



National Association of Realtors (NAR), Mart ayında bekleyen konut satış verilerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; verilerde, ABD'de bekleyen konut satışları, Mart ayında aylık bazda yüzde 20,8 geriledi. 

Mayıs 2010'dan bu yana en yüksek aylık düşüş yaşanan veriye ilişkin piyasa beklentisi, Mart'ta yüzde 10 azalması şeklindeydi. 

Bekleyen konut satışları, Mart ayında yıllık bazda ise yüzde 16,3 düşüş gösterdi. Bekleyen konut satışlarındaki yıllık değişim de Nisan 2011'den bu yana kaydedilen en yüksek yıllık düşüş olarak belrtildi. 

- "Konut satışlarının bu yıl yüzde 14 azalmasını bekliyoruz"

Açıklamada görüşlerini belirten NAR Başekonomisti Lawrence Yun, Kovid-19 salgınının konut piyasasını etkilediğine dikkat çekti.

Yun, ABD ekonomisinin normale dönmesiyle özellikle düşük konut kredisi faizleri dikkate alındığında satışların süreceğini ifade etti. 

Konut satışlarının bu yıl yüzde 14 azalmasını beklediklerini dile getiren Yun, her ne kadar salgının satışlarda aksamaya sebep olsa da konut fiyatlarının iyi bir seyir izlediğine dikkat çekti. 

ABD'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 4,2 arttı!


Geri Dön