18 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak 2022'de arttı ve öngörülerin tersine artış sergiledi. 



National Association of Realtors tarafından Ocak 2022 ile ilgili 2'nci el konut satış istatistiklerini resmen duyuruldu. 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2'nci el konut satışları, 2022 Ocak'ta mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde aylık olarak yüzde 6,7 oranında yükseldi 6,5 milyon rakamına ulaştı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklanan resmi rakamlar kapsamında bu süreçte öngörülenin tersine artış sergileyen 2. el konut satış rakamlarının yüzde 1 gerilemesi ve 6,1 milyon civarında olması bekleniyordu. 2'nci el konut satışları, geçtiğimiz senenin Aralık ayında yüzde 3,8 gerileyemiş ve 6,09 milyon şeklinde gerçekleşmişti. 

ABD de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

ABD'de 2. el konut satışlarının, 2022 Ocak'ta geçtiğimiz senenin Ocak'ına göre ise yüzde 2,3 oranında gerilediği görüldü. Yine açıklanan resmi rakamlar kapsamında, ülkede 2'nci el alanında medyan konut fiyatları, 2022 Ocak'ta senelik bazda yüzde 15,4 oranında yükseldi ve 350 bin 300 dolar olrak kaydedildi.

Konuyla ilgili değerlendirmeleri de paylaşılan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, ev fiyatlarının güçlenerek artmayı sürdürdüğüne vurgu yaparak, konut stokunun tükendiğini altını çizdi ve konut arzına gereksinim bulunduğunu belirtti.

ABD'de konut başlangıçları 4 ayda ilk defa azaldı!


Geri Dön