26 / 04 / 2024

ABD'de konut başlangıçları son 16 yılın zirvesinde!

ABD'de konut başlangıçları son 16 yılın zirvesinde!

Resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, ABD'de konut başlangıçları, Haziran 2006'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.



ABD Ticaret Bakanlığı, şubat 2022'ye ilişkin merakla beklenen konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini resmen açıkladı.

Açıklanan istatistiklere göre, konut başlangıçları, Şubat 2022'de bir önceki aya göre yüzde 6,8 arttı ve 1 milyon 769 bine çıktı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, söz konusu piyasa beklentilerini geride bırakan konut başlangıçlarının 1 milyon 690 bin şeklinde olması bekleniyordu.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Haziran 2006 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye çıkan konut başlangıçları, Ocak 2022'De 1 milyon 657 bin seviyesindeydi.

Yine merakla beklenen rakamlara göre, ülkede konut başlangıçları, Şubat 2022'de yıllık bazda da yüzde 22,3 artış gösterdi.

ABD de konut başlangıçları son 16 yılın zirvesinde!

- İnşaat izinleri azaldı mı?

Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat izinleri Şubat ayında aylık bazda yüzde 1,9 azalmış ve 1 milyon 859 bin seviyesine gerilemişti.

Söz konusu bu dönemde gösterdiği düşüşe rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde kalan inşaat izinlerinin 1 milyon 850 bin şeklinde olması bekleniyordu. Resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat izinleri, Ocak'ta 1 milyon 895 bin seviyesindeydi.

Yine açıklanan resmi verilere göre, ABD'de inşaat izinleri, Şubat 2022'de yıllık bazda da yüzde 7,7 artış göstermişti. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ülkede konut başlangıçlarında yaşanan söz konusu artışın ülkede inşaat faaliyetindeki toparlanmaya işaret ettiğini yine de sektörün; yüksek emtia fiyatları, tedarik zinciri sıkıntıları ve vasıflı iş gücü eksikliği sebebiyle söz konusu talebi karşılamakta zorlandığını kaydetti.

ABD Merkez Bankası FED beklenen faiz kararını açıkladı! Dolar ve petrol yükselecek

ABD'de kira artışı beklentisi yüzde 10,1!


Geri Dön