26 / 04 / 2024

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 



California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri nedeniyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, CoreLogic'in konut fiyatlarına ilişkin raporunda, ABD'de konut fiyatlarının mayısta aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 4,8 artış gösterdiği belirtildi.

Koronavirüs salgınının konut fiyatları üzerindeki etkisinin değerlendirildiği raporda, bu yılın ilk çeyreğinde güçlü talep ile arzdaki daralmanın, Kovid-19 krizinde konut fiyatlarının artmasına sebep olduğu belirtildi.

Raporda, koronavirüs krizinin yol açtığı ekonomik durgunluğun etkilerinin, konut piyasasında kendini göstermeye başladığı belirtildi.

Konut fiyatlarındaki artışın haziranda durmasının ve yaz boyunca benzer bir seyir izlemesinin beklendiği belirtilen raporda, konut fiyatlarının mayıs 2020 tarihinden mayıs 2021 tarihine kadar olan süreçte, yıllık yüzde 6,6'lık azalış göstereceği tahminine yer verildi. 

Raporda, 9 senedir ilk kez konut fiyatlarında düşüş beklendiğine işaret edilerek, söz konusu düşüşün, büyük ölçüde yüksek işsizlik oranlarından kaynaklanacağı ve koronavirüs  vakalarında ülke genelinde yaşanan artışlarla daha da kötüleşebileceği belirtildi.

 

ABD'de inşaat harcamaları Mayıs ayında yüzde 2,1 azaldı!


Geri Dön