AB'de mayıs ayında ortalama yıllık kira enflasyonu yüzde 3,2 iken Türkiye'de yüzde 84,9!
Siyasal İktisatçı İnan Mutlu yaptığı paylaşımda “AB’de mayıs ayında ortalama yıllık kira enflasyonu yüzde 3,2 iken Türkiye'de yüzde 84,9” ifadelerini kullandı.
OECD’nin yayımladığı güncel konut kira endeksi, ülkemizin kira kriziyle artık sadece yurt içinde değil, uluslararası düzeyde de dikkat çektiğini ortaya koydu.
2025 yılı 1. Çeyrek itibarıyla bir önceki çeyreğe göre OECD ülkeleri arasında birinci sırada yer alan Türkiye’de kira enflasyonu yüzde 96,25 iken, 2. Sırada yer alan Macaristan’da 11.89 şeklinde açıklanmıştı.
Siyasal İktisatçı İnan Mutlu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/inanmutlu1 üzerinden bu kez de yıllık kira enflasyonu ile ilgili çok önemli bir paylaşım yaptı.
İnan Mutlu yaptığı paylaşımda “AB’de mayıs ayında ortalama yıllık kira enflasyonu yüzde 3,2 iken Türkiye'de yüzde 84,9” ifadelerini kullandı.
İnan Mutlu’nun paylaşımı şu şekilde:
Barınma krizi tam gaz sürüyor.
Konut kiraları maaşları eritmeye devam ediyor
AB'de mayıs ayında ortalama yıllık kira enflasyonu %3,2, Türkiye'de % 84,9...
İnan Mutlu'nun paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde: