19 / 04 / 2024

Abdil Celil Öz: Kentsel yenileme adım adım uygulanmalı!

Abdil Celil Öz: Kentsel yenileme adım adım uygulanmalı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar ve çevresindeki tarihi değerlerin restore edilmesi çalışmalarının, yaklaşık 2 milyon liraya mal olan büyük bir kentsel yenileme projesinin adım adım uygulanmasını gerektirdiğini söyledi.



Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Fatih Camisi ve Pertevpaşa Konağı'nda inceleme yapan Öz, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve teknik ekipten bilgi aldı.


Vali Öz, şehrin tarihi değerlerinin, kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve insanlarda tarih bilincinin oluşturulması yönünde önemli bir çalışma yaptıklarını belirterek bu çalışmaların uzun soluklu olacağını ifade etti. Öz, şöyle devam etti:


"Ortahisar ve çevresindeki tarihi değerlerin restore edilmesi çalışmaları, yaklaşık 2 milyon liraya mal olan büyük bir kentsel yenileme projesinin adım adım uygulanmasını gerektiriyor. Bunun içinde kamulaştırmalar, yıkımlar ve yeniden restorasyonlar var. Kanuni Evi, Fatih Camisi'nin restorasyonu, surların tarihe uygun olarak hazırlanması gibi projelerle burayı adım adım restore edeceğiz."


Trabzon'un tarihi bir kent olduğunu anımsatan Öz, şunları kaydetti:

"Trabzon, kadim kültürü ve geleneği olan bir şehirdir. Bunu yaşatmak, hepimizin görevi ve borcudur. Kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, vakıflarımız ve odalarımız, bu işin üzerinde görev sahibidir. Şehrimizin tarihi eserlerini restore ederek onlara zarar veren yapıları ortadan kaldırıp hem sadeleştireceğiz hem de tarihe uygun hale getirerek güzelleştireceğiz. Tarihe saygı anlamında yapılacak projelerin hayata geçirilmesi için hep birlikte gayret göstermeliyiz."


Vali Öz, kentin en eski yerleşim bölgelerinden olan Ortahisar'da yapılacak çalışmalar sayesinde bölgenin iyileştirileceğini dile getirerek çalışmalara destek veren Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.


Ayrıntılı Haber 


Haber Karadeniz'den Güne Bakış'ta şu şekilde yer aldı;


TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi Fatih Camii ve diğer restorasyon çalışmalarını inceledi. Restorasyon çalışmaları hakkında Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve teknik ekipten bilgi alan Vali Öz, şehrimizin tarihi değerlerinin, kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve insanlarda tarih bilincinin oluşturulması yönündeki çalışmalar büyük ve uzun soluklu çalışmalar olduğunu ifade ederek, "Ortahisar ve çevresindeki çalışmalar, yaklaşık 2 milyon liraya mal olan büyük bir kentsel yenileme projesinin adım adım uygulanmasını gerektiriyor. 

Bunun içerisinde kamulaştırmalar, yıkımlar, yeniden restorasyonlar var. Kanuni Evi, Fatih Cami'nin restorasyonu, surların tarihe uygun olarak hazırlanması gibi projelerle burayı adım adım restore ederek o bölgeyi iyileştireceğiz. Bu çalışmalara destek veren Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyemize teşekkür ediyorum." dedi. 

Vali Öz, aynı bölgede bulunan tarihi Pertevpaşa Konağı'nı da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


 Karadeniz'den Güne Bakış


Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz. Ortahisar vc çevresindeki tarihi değerlerin restore edilmesi çalışmalarının, yaklaşık 2 milyon liraya mal olan büyük bir kentsel yenileme projesinin adım adım uygulanmasını gerektirdiğini söyledi. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Fatih Camisi ve Peıtevpaşa Konağında inceleme yapan Öz. Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve teknik ekipten bilgi aldı. Vali Öz. şehrin tarihi değerlerinin, kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve insanlarda tarih bilincinin oluşturulması yönünde önemli bir çalışma yaptıklarını belirterek bu çalışmaların uzun soluklu olacağını ifade etti. Öz, şöyle devam etti: 


ADIM ADIM YÜRÜTÜLECEK

"Ortahisar ve çevresindeki tarihi değerlerin restore edilmesi çalışmaları. 2 milyon liraya mal olan kentsel yenileme projesinin uygulanmasını gerektiriyor. Bunun içinde kamulaştırmalar, yıkımlar ve estorasyonlarvar. Kanuni Evi. Fatih Camisi" nin restorasyonu, surların tarihe uygun olarak hazırlanması gibi projelerle burayı adım adım restore edeceğiz." Öz, şunları kaydetti: "Trabzon, kadim kültürü ve geleneği olan bir şehirdir. Bunu yaşatmak, hepimizin görevi ve borcudur. 

Kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız. vakıflarımız ve odalarımız, bu işin üzerinde görev sahibidir. Şehrimizin tarihi eserlerini restore ederek onlara zarar veren yapıları ortadan kaldırıp hem sadeleştireceğiz hem de tarihe uygun hale getirerek güzelleştireceğiz. Tarihe saygı anlamında yapılacak projelerin hayata geçirilmesi için hep birlikte gayret göstermeliyiz." Vali Öz. kentin en eski yerleşim bölgelerinden olan Ortahisaı'da yapılacak çalışmalar sayesinde bölgenin iyileştirileceğini dile getirerek çalışmalara destek veren Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Biiyükşelıir ve Ortahisar Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. 


Günboyu


Geri Dön