26 / 04 / 2024

ABD'li emlakçı Joseph Moinian, Çavuşoğlu'nun tablosuna 25 bin dolar ödedi!

ABD'li emlakçı Joseph Moinian, Çavuşoğlu'nun tablosuna 25 bin dolar ödedi!

ABD'li milyarder Joseph Moinian yatıyla Bodrum'a geldi. Yalıkavak'ta Balıkçı Sait'in mekânına gitti. Restoranda asılı gördüğü Nezih Çavuşoğlu imzalı eseri 25 bin $'a satın aldı...



1999'da babası Şaban Çavuşoğlu'nun ÇBS (Çavuşoğlu Boya Sanayi) şirketindeki görevinden feragat edip hayatını resim yaparak sürdürmeye devam eden Nezih Çavuşoğlu'nun tabloları dünyanın en ünlü koleksiyonlarına girmeye başladı. ABD'li emlak kralı ve koleksiyoner işadamı Joseph Moinian, yatıyla geldiği Bodrum Yalıkavak'da bulunan Sait Restaurant'da balık yerken gördüğü Çavuşoğlu imzalı "Sunset at Palmarina" isimli tabloyu 25 bin dolar ödeyerek koleksiyonuna kattı ve tablonun New York'a şevkini istedi. 10 milyar dolarlık varlık yöneten ve ABD'nin en büyük koleksiyonerleri arasında gösterilen Moinian, tabloyu satın almakla da kalmadı, Nezih Çavuşoğlu'nu arayarak bizzat tanışma talebinde bulundu.


SABAH'a konuşan Çavuşoğlu, "Moinian eserlerimdeki tekniği çok beğendiğini ve daha fazla tablomu almak istediğini söyledi" diyor. Daha önce de İsviçre'nin saygın Vogelsang ailesi Zürih'te yaptırdıkları malikânelerine asmak üzere Çavuşoğlu'na dört tablo siparişi vermiş ve tablolar için toplam 48 bin euro ödeme yapmıştı. 



Sabah


Geri Dön