19 / 04 / 2024

ABD'li yatırımcı Samuel Zell İstanbul'da yatırım yapmak istiyor!

ABD'li yatırımcı Samuel Zell İstanbul'da yatırım yapmak istiyor!

Gayrimenkul gurusu dünyaca üncü ABD'li Samuel Zell, İstanbul'da yatırım yapmak için Equity International'ın Başkan Yardımcısı Harron'u gönderdi



Dünyaca ünlü ABD'li yatırımcı Samuel Zell, İstanbul'da yatırım için fırsat kolluyor. Equity International'ın Başkan Yardımcısı Harron'u kente gönderen 'gayrimenkul gurusu' Zell'in finans merkezi projesine odaklandığı konuşuluyor. Harron, dün, halka arz için gün sayan finans merkezi projesinin sahibi Emlak GYO ile görüştü.

Dünyaca ünlü yatırımcı Samuel Zell, istanbul'da yatırım yapmak için fırsatları değerlendirmeye aldı. 'Gayrimenkul gurusu' olarak bilinen Zell'in şirketi Equity International'ın Başkan Yardımcısı Jay Harron bu hafta kente geldi. Çeşitli yatırım projelerini inceleyen yönetici, potansiyel ortaklıklar için bazı şirketlerle görüşmeler yaptı. Bunlar arasında, Toplu Konut idaresi (TOKİ) iştiraki Emlak GYO da bulunuyor.

FİNANS MERKEZİ KISKACINDA

Edinilen bilgilere göre, ABD'li yatırımcı Samuel Zell'in ilgi odağında, Emlak GYO tarafından Ataşehir'de gerçekleştirilecek Finans Merkezi projesi var. Zell'in, burada yapılacak otel, alışveriş üniteleri ve ofisler ile ilgili bir atakta bulunması bekleniyor. Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Jay Harron ile dün görüştüklerini ifade ederek, Equity International'ın çok büyük bir yatırım şirketi olduğunu, halka arz sürecinde Emlak GYO ile ilgilendiklerini belirtti. Yurtdışından gelen ilginin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Kurum, "Equity International da bu şirketlerden biri oldu. Bizi ziyaret ettiklerinde kendilerine genel bir bilgi verdik.

Emlak GYO'yu ve TOKl'yi tanıttık. Her ikisinin hakkında da mali yapıdan işleyiş biçimine kadar pek çok şeyi anlattık. Dinlediler; memnun kaldılar" dedi.

EMLAK GYO İLE İLGİLİLER

Kurum, Harron'un Emlak GYO'nun halka arz edilecek hisseleriyle ilgilendiğini belirterek, şöyle konuştu: "Süreci gözlemleyeceklerini ve ilgilendiklerini söylediler. Konuşmamızda tabii ki diğer projelerimize de değindik. Pek çoğundan söz ettik. Yeni projelerimizden bahsettik. Bunlar arasında tabii ki Ataşehir'deki Finans Merkezi projesi de var. Finans Merkezi ile ilgili özel bir düşüncelerini dile getirmediler. Ancak girişim söz konusu olursa değerlendirilebilir. Biz zaten işlerimizi ihale ile yapıyoruz.'

ABD'nin en büyük protfötü

Kendisinden genellikle 'Sam' kısa adıyla söz edilen Samuel Zell, 1941 doğumlu. ABD'nin en önemli yatırımcılarından biri olarak öne çıkıyor. Equity Group Investments (EGI) şirketinin kurucusu olan ve Equity International'ın Başkanlığı'nı yürüten Zell, ABD'nin en büyük daire ve ofis portföyüne sahip. Mısır'dan Meksika'ya, Çin'den Avustralya'ya kadar dünyanın pek çok yerinde yatırımları bulunan Zell; gayrimenkul, enerji, lojistik, sağlık ve medya sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Uluslararası arenada kendisinden 'gayrimenkul gurusu' olarak söz ediliyor. 3 milyar dolarlık servetiyle ABD'nin en zenginlerinden.
Habertürk/Menekşe Ataselim


Geri Dön