19 / 04 / 2024

Abdülhakim Bilgili kimdir?

Abdülhakim Bilgili kimdir?

Kahramanmaraş'ta iş hayatına atılan Abdülhakim Bilgili kimdir? Abdülhakim Bilgili, Bilgili Holding'i ne zaman kurdu? Bugün Bilgili Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili kimdir? İşte Bilgili Holding...



Abdülhakim Bilgili kimdir?

1952 senesinde Kahramanmaraş'ta iş hayatına atılan Abdülhakim Bilgili, 1958 yılından itibaren İstanbul'da değişik ticari alanlarda faaliyet göstermiş, sanayi yatırımları yapmış ve 32 senelik birikimi sonucunda, 1990 yılında Arsan Tekstil Grubu ile tekstil sektörüne girmiştir.


Hayat Turizm Ticaret A.Ş., 1993 yılında ilk otel projesinin inşaatını tamamlayarak hizmete açmıştır. Otel, 2000 yılından bu yana, SAS Hotel ApS Danmark ile imzalanmış olan işletme anlaşması doğrultusunda "Radisson BLU Conference & Airport Hotel" adı altında işletilmektedir.


Bilgili Grubu, turizm sektöründeki yatırımlarına devam etmek üzere, Aralık 2005 tarihinde mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Akaretler Sıraevler projesinin geliştirme ve işletme hakklarını elinde bulunduran Akarnet Konaklama Tesisleri Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin hisselerini Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'den devralmıştır. Bilgili Grup bünyesine katıldıktan sonra şirketin ismi Akaretler Turizm Yatırımları A.Ş. olarak değiştirilmiştir. 


Birinci derece tarihi eser niteliği ile aynı zamanda son derece önemli bir sosyal sorumluluk misyonu taşıyan ve toplam 55.000m2 kapalı alana sahip bu restorasyon projesi, tarihi orijinalliğine bağlı kalınarak iki yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanarak İstanbul'a tekrar kazandırılmıştır. Resmi açılışı Mart 2008 tarihinde yapılan projenin dünyaca ünlü markaların sunulduğu mağazalar, ofis ve konut alanları ile kapalı otopark bölümleri Akaretler Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından işletilmektedir.


Dünyanın en büyük uluslararası otel işletme zincirlerinden biri olan Starwood Hotels & Motels Worldwide, Inc. "W" markasının Avrupa kıtasındaki ilk oteli olarak İstanbul'un simge mekanlarından biri haline gelmiş olan Akaretler projesini seçmiştir. W International Hotel Management, Inc. ile Bilgili Grup bünyesindeki işletmeci firma Akaretler Otel İşletmeciliği ve Turizm A.Ş. arasında imzalanmış olan işletme anlaşması doğrultusunda, W Istanbul Nisan 2008 tarihinde hizmete açılmıştır.


Serdar Bilgili kimdir?

İstanbul'da doğmuş, Robert Kolej'den mezun olduktan sonra yükseköğrenimini Redlands Üniversitesi, Kaliforniya, İşletme ve Fotoğrafçılık bölümlerinde tamamlamıştır. Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 1992-1998 yılları arasında Beşiktaş Spor Kulübü Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 2000-2004 yılları arasında da Beşiktaş Spor Kulübü'nün başkanlığını yürütmüştür. Amerika Birleşik Devletleri'nde iki fotoğraf sergisi açmıştır. 2007 yılında İstanbul'da açtığı 'Engellere Rağmen...' adlı fotoğraf sergisinde yer alan eserleri, 2008 yılının Ocak ayında da aynı başlıkla yayınlanan kitapta toplanmıştır.





Geri Dön