23 / 04 / 2024

Acarlar Boğaziçi Koru Evleri'nde 360 bin TL'ye! İcradan!

Acarlar Boğaziçi Koru Evleri'nde 360 bin TL'ye! İcradan!

Sarıyer İcra Dairesi, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Zekeriyaköy Köyü, Kasapçayırı ve Zekeriyaköy yolu mevkii, 6 pafta, 226 parselde yer alan Acarlar Boğaziçi Koru Evleri'nde E-32 Blok 2. kat 7 bağımsız bölüm nolu konutu satışa sunuyor



Sarıyer İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SARIYER İCRA DAİRESİ GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2009-3888 TALİMAT

SARIYER İCRA DAİRESİNDEN

Satılmasına karar verilen gayri menkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI: İSTANBUL ILI, SARIYER İLçESİ, ZEKERIYKÖY KÖYÜ, KASAPçAYIRI VE ZEKERIYAKÖY YOLU MEVKİİ, 6 PAFTA, 226 PARSELDE KAYITLI, KAT IRTIFAKLI TARLA VASIFLI TAşžINMAZDA, 185/209660 ARSA PAYLI, E-32 BLK. 2.KAT 7 BAĞIMSIZ BÖLÜM NO.LU MESKEN.

İMAR DURUMU : Sarıyer Belediye Başkanlığı İmar Planlama Müdürlüğü1 nün 13-07-2009 gün ve 9195 sayılı yazısında; 'Sarıyer. Zekeriyaköy, 6 pafta, 22 Parsel, Boğaziçi Alanı, Etkilenme Bölgesi, kısmen Siluet Dışı kısmende siluet içi alanında kalmaktadır. Parsel 29-07-2003 tasdik tarihli, 1/1 000 ölçekli Sarıyer Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Uygulama imar Planı' nda, 'MEVZİ İMAR PLANI GEçERLİ ALAN' da kalmaktadır. Sarıyer Belediyesi imar Uygulama Heyetin2nce ,08.06.1987 tarih, 018 sayı ile onylnn 171000 ölçekli S.S. UYUM KOOPERATİFİ AVAN PROJESİ' ne göre, kısmen SOSYAL TESİS, kısmen TICRTE MERKEZİ, kısmen OKUL ALANI, kısmen ST DİSPANSER, kısmen DİNİ TESİS, kısmen YOL, kısmen PARK, kısmende SİLUET içinde kalan kısmında,' TAKS : 0.15, Maks H = 6.50 mt siluet dışında kalan kısmında, TAKS:0.15, Maks H=15.50 m, yapılanma şartlarında KONUT ALANI' nda kalmaktadır. Parsele 1297 adet bağımsız bölüm için 16 07.1996 gün, ve 25 sayı ile Tadilat Ruhsatı verilmiş olup, ruhsatın 5 yıllık süresi sona ermiştir. Söz konusu bloğa ait yıkım kararı bulunmamaktadır' denildiği görülmüştür.

MAHALLİ DURUMU : Taşınmaz, Sarıyer' den, Zekeriyaköy' e giden yel üzerinde konum ve kot olarak deniz seviyesin ¬den yüksek bir mevkide 'Acarlar Boğaziçi Körü Evleri' olarak isimlendirilen bir yerleşim alanında kalmaktadır. Üç giriş kapısı özel güvenlik koruması altında bulunan Acarlar Boğziçi Koru Evleri isimli olan yerleşkenin, 209 660,00 m2 gibi büyük bir alana yayılan 6 pafta, 226 parsel ve 919 ada, 6 parsel sayılı iki taşınmaz üzerine apartman ve villa blokları şeklinde yapılan 215 konut bloğu ile bir adet sosyal tesis bloğundan oluşturulduğu, sözü edilen bloklar asındaki muhtelif güzergahlarda ilerleyen ve her türlü alt yapı olanaklarına sahip olan yolların kısmen asfalt kısmen kilit taşı kaplı olduğu görülmüştür. 15.50 m irtifada, 5 katlı apartman blokları şeklinde üç değişik tipte yapılan konutlardan kıymet taktirinde adı geçen 'E-32 Bloğu' nun 15.50 m irtifada (5 katlı) apartman bloğu şeklinde yapılan bir bina olduğu; dosyada mevcut tapu kaydına göre tamamı Gazanfer Dirlik adın kayıtlı olduğu anlaşılan (7) numaralı dairenin de bina ana girişinin solunda bulunan dairedir. Siten.in alt giriş kapısına yakın olan E32 Bloğu' nun, çatısının kiremit örtülü, dış cephesinin boyalı ve bakımlı, dış kapısının demir ve merdiven kovasının komple traverten mermer kaplı, asansörlü olduğu görülmüş olup, site içi yol ile altta kalan bloklara doğru bakan daire' Daire girişinde kale marka çelik daire kapısı, hemen arkasındaki koyu renk seramik kaplı antre, antrenin sağında laminant malzemeden yapılmış mutfak dolabı, salona açılır bir pencere, antrenin tam karşısında laminant parke kaplı salonun mutfak ile ortaklaşa kullanılan bir kapalı balkonun bulunduğu; antrenin solonda bulunan koridor üzerinde, komple seramik-fayanslı kiler şeklinde kullanılan bir bölüm bulunduğu; bu koridorun karşısında küçük bir odanın bulunduğu, bu koridora bağlı ikinci koridor üzerinde, site içi yola bakan balkonlu bir yatak odası, yanında ebeveyn banyolu yatak odası, karşısında küvetli ve duşa kabinli genel banyo ve sonunda da üçüncü yatak odası yer aldığı; her birinin laminant parke kaplı olduğu görülmüştür. Pencere doğramaları PVC ile imal edilmiş, oda kapı doğramaları ahşap, kartonpiyer işçilikli duvarları ise saten yağlı boya olan ve kat iç yüksekliği standartların altında basık halde olduğu görülmüştür. Halen kömürle çalışan merkezi kalorifer sistemi bulunan ve 'Salon-PVC ile kapatılan Balkon +3 yatak odası (yatak odalarından bir tanesi PVC ile kapatılmış balkonlu) + Banyolu Ebeveyn Yatak Odası* Banyo-WC+Mutfak (salonla ortak kullanılan pvc ile kapatılmış balkonlu)+Kiler' bölümlerinden oluşan brüt 187 m2, net 160 m2 kullanım alanlı olduğu' tespit edilmiştir.

KIYMETİ: 01.10.2009 tarihinde taşınmaza, 360.000,00 TL; kıymet takdir edilmiştir.

SATİşž şžARTLARI :

1- Satış 16 AĞUSTOS 2011 günü saat 10.30 - 11.00 arasında SARIYER İCRA DAİRESİNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60' ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Binle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 26 AĞUSTOS 2011 günü saat 10.30 -11,00 arası SARIYER İCRA DAİRESİNDE ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayri menkul en çok artıranın 'taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 401 bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz, veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çekini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu. tapu alım harç, tahliye ve masrafları, KDV. Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri ele dahildir) bu gayri menkul üzerindeki hakları hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya IİK. 130 ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale karan kaldırılarak IİK. 133 ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz.etmiş okluğu bedelle İmaya razı olursa ona. razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma . ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin IİK. 129 ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi sorumludur. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- IİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup. masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze baş vurmaları ilan olunur.

İlanı görmek için tıklayınız
Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön