25 / 04 / 2024

Acıbadem yatırımda 350 milyon dolara ulaştı

Acıbadem yatırımda 350 milyon dolara ulaştı

Acıbadem Sağlık Grubu, İstanbul Beşiktaş'ı bu yıl, 40 milyon dolarlık Eskişehir ve Bodrum hastanelerini de 2010 sonuna kadar hizmete açacak



Acıbadem Sağlık Grubu (ASG) Genel Müdür Yardımcısı Meri Bahar, 2009 yılında hizmete giren Maslak,  Adana  ve Kayseri Acıbadem hastaneleri için toplam 240 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını, 30 milyon dolarlık yatırımla  İstanbul Beşiktaş Hastanesi'ni bu yıl sonunda, toplam 40 milyon dolarlık yatırımla da  Eskişehir ve Bodrum  hastanelerini 2010 sonuna kadar hizmete açacaklarını söyledi.
Meri Bahar, ASG'nin Türkiye'nin ve bölgenin en iyi sağlık grubu olma hedefi yanı sıra, dünya haritası üzerinde gösterilen sağlık gruplarından biri olma vizyonuyla hareket ettiğini belirterek “Küresel krizin yaygın olarak hissedildiği 2008-2010 arası dönemde Acıbadem Grubu'nun toplam yatırımı 350 milyon dolarlık bir bütçeye ulaşacak. Eskişehir ve Bodrum Hastaneleri ile  Türkiye'de Acıbadem Sağlık Grubu'na  bağlı hastane sayısı da 27 gibi önemli bir rakama çıkacak” dedi.

ASG Genel Müdür Yardımcısı Meri Bahar, Acıbadem'in artık dünya çapında tanınır saygın bir sağlık kuruluşu hale geldiğini de ifade ederek, şöyle devam etti:

Hedef dünyada ilk 10'a girmek
“Hastaneleriyle, üniversitesiyle, vakfıyla, sigorta kuruluşuyla, mobil sağlık hizmetleri ve sadece hastanelere hizmet veren temizlik ve catering şirketiyle Acıbadem sağlıkta tam bir entegre yapı ortaya koyuyor. Dünyada bu şekilde entegre özel grup o kadar az ki. Yakın bir gelecekte de Acıbadem'in entegre bir sağlık grubu olarak dünya genelindeki ilk 10-15 sağlık kuruluşundan biri olacağına inanıyoruz. ABD ve Londra borsalarında Acıbadem'i artık tanımayan yatırımcı yok. Bu, bizin için gurur verici bir tablo.”
Radikal


Geri Dön