19 / 04 / 2024

Acil Hastalara Yardım Vakfı Konya'da zihinsel engelliler için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapıyor!

Acil Hastalara Yardım Vakfı Konya'da zihinsel engelliler için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapıyor!

Başkanlığını Süleyman Doğan'ın yaptığı Acil Hastalara Yardım Vakfı, Konya'da 400 yataklı Zihinsel Engelliler İçin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapıyor. Merkezin kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.



Başkanlığını Süleyman Doğan'ın yaptığı Acil Hastalara Yardım Vakfı, Konya'da 400 yataklı Zihinsel Engelliler İçin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapıyor. Kısa zamanda tamamlanması beklenen merkezdeki her odada banyo, tuvalet, lavabo, telefon ve 24 saat sıcak su olacak. 2 oda bulaşıcı hastalığı olanlar için ayrılacak. İçinde kalanlar yaşlı, hasta, engelli olacağı için depremde tahliyenin zorlaşması göz önüne almınarak çelik konstrüksiyondan yapılan bina Richter ölçeğine göre 9 büyüklüğündeki depreme de dayanıklı olacak. Acil Hastalara Yardım Vakfı Başkanı Süleyman Doğan, inşaatı süren merkezin inşaatını hayırseverlerin de desteği ile önemli bir oranda tamamladıklarını ve en kısa zamanda tamamlamayı planladıklarını belirtti. 'Şefkat Konağı' olarak nitelendirdikleri merkezin her yaştakilere açık olacağını kaydeden Süleyman Doğan, "Osmanlı Devleti'nin son döneminde Sultan 2'nci Abdülhamid Han yardıma muhtaç insanlara derman kapısı olması için İstanbul'da ilk darülacezeyi kurmuş. 1896 yılından bu yana insanların yardımına koşan darülaceze, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeyi sürdürüyor, ancak İstanbul'daki bu darülacezenin dışında başka yer kurulmamış. Çünkü, darülaceze kâr getiren bir kuruluş değil. Ama Cumhuriyet tarihinin ilk darülacezesini yardımseverlerin desteğiyle Konya'da faaliyete geçireceğiz" diye konuştu. 

Konya'daki Çayırbağı Mahallesi'nde kurulacak merkezde artık sona yaklaştıklarını kaydeden Süleyman Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Hizmete geçtiğinde 400 kişiyi barındıracak olan Şefkat Konağı aynı zamanda 5 yıldızlı otel konforunda olacak. 2'şer kişilik suit odalardan, oda içinde bulunan banyo, telefona kadar gereken her şey yer alacak. Aynı zamanda içinde kalacak kişilerin yaşlı ve yatalak olacağı göz önünde bulundurularak çelik lconstrüksiyonla 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı yapılacak. Bina ömrünün 270 yıl olması böyle devasa bir eserin ölümsüzlüğünü gösteriyor. Odaların 24 saat boyunca kameralarla internetten izlenebilecek olması hizmetimizin şeffaflığının göstergesi olarak halkımıza sunulacak. Ayrıca 12 oda bulaşıcı hastalığı olanlar için ayrılacak. Zihinsel engelliler için de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunacak" dedi. 

Acil Hastalara Yardım Vakfı Başkanı Süleyman Doğan, Türkiye'nin her yerinden başvuruları kabul edeceklerini ifade ederken "Darülacezenin yaptırılması için para toplamıyoruz. Ancak, yardımseverleri inşaat alanına götürerek gezdiriyoruz. Eksikliklerini gösteriyoruz. Daha sonra da bu eksikliği bir şekilde gidermesini istiyoruz. Böylece şefaf bir yol izliyoruz" diye sözlerini tamamladı.



Hakimiyet Konya


Geri Dön