19 / 04 / 2024

Acun Ilıcalı Narmanlı Han’da illüzyon müzesi kuracak!

Acun Ilıcalı Narmanlı Han’da illüzyon müzesi kuracak!

Acun Ilıcalı, Yunanlı bir ortakla birlikte İstiklal Caddesi'nde bulunan Narmanlı Han’da bir illüzyon müzesi kurmayı planlıyor.



Son yıllarda eski cazibesini kaybeden İstiklal Caddesi’nin ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’yla canlanması bekleniyor. Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; televizyon kanalı sahibi ve yapımcı Acun Ilıcalı, Türkiye’ye yeni bir müze konsepti kurmayı planlıyor. Geçtiğimiz yıl, Survivor yarışmasını Yunan televizyonlarına da taşıyan Ilıcalı, Atina’da geliştirdiği dostlukları aynı zamanda işbirliği fırsatına çevirmiş. Ilıcalı, Yunanlı bir ortakla Atina’da yer alan İllüzyon Müzesi’ni (Museum of Illusions Athens) İstiklal Caddesi’ne taşıyacak. 

NARMANLI HAN’A GELİYOR

İstanbul’un ilk kalıcı illüzyon müzesinin adresi ise 186 yıllık tarihiyle İstiklal Caddesi’nin simge mekanlarından biri olan Narmanlı Han olacak. Temmuz ayında müzenin konsept çalışmalarının başlaması ve müzenin eylül ayında açılması planlanıyor.

İllüzyon müzelerine  vatandaşlardan ciddi ilgi var

Dünyada sadece çocukların değil, yetişkinlerin de ilgi odağı olan illüzyon müzeleri, göz yanılsamalarıyla farklı bir gerçeklik algısı yaratıyor. Bu müzelerde ziyaretçiler, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyorlar.  'Ters Ev' de müzede ilgi gören alanlardan biri olarak dikkat çekiyor.


Geri Dön