27 / 04 / 2024

Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

 Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Yapılan analizler sonrasında İBB'nin Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nı yıkması bekleniyor.



Adalar Belediyesi Hizmet Binası yapılan analizler sonrasında depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıda,  Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın "riskli" yapı statüsünde bulunduğu ifade edildi. 

Adalar Belediye Başkanlığı'nın; 20 Kasım 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Üstyapı Projeler Müdürlüğü'ne ilettiği yazıda şu ifadeler yer aldı: 

 Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

"Belediyemiz Başkanlığımızın bulunduğu ve Hizmet Binası olarak kullandığımız, Büyükada Maden Mahallesi Altınordu Caddesi 21 kapı numaralı ve 30 ada 15 parsel sayılı yerde bulunan yapının Riskli Bina Yönetmeliği'ne Göre Performans Analizi yaptırılmış olup raporun sonuç bölümüne göre "riskli" yapı olduğu tespit edilmiştir. Belediyemizce verilen hizmetlerin kesintiye uğramaması ve yeni yapı inşası için gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi hususunun bilgi ve gereğini arz ederim."

İBB'nin Adalar Belediye Binası'nı yıkması bekleniyor. 

Deprem bütçesi yüzde 65 düştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun; İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın bütçesini 671 milyon 298 bin lira düşürdüğü öğrenildi. . İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın 2019 bütçesinin 1 milyar 18 milyon 921 bin liraydı. Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra söz konusu bütçe 347 milyon 623 bin liraya indi.

İstanbul'un önceliği deprem 

24 Haziran tarihinde depreme yönelik açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Gerçekten İstanbul'un en önemli önceliği depremdir ve deprem dururken, şehrin sürecine katkı sunmayacağı gibi, zarar verebilecek başka kavramların bu şehri meşgul etmesini kabul edemiyorum" demişti. 

Adalar'da binalar analiz edilecek!


Geri Dön