23 / 04 / 2024

Adana yatırıma doymuyor!

Adana yatırıma doymuyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Adana Şube Sorumlusu Ayşe Atar tarafından hazırlanan rapora göre; Adana son 20 yılda da hızlı bir değişim ve yenileme sürecine girdi!



 

 

Türkiye’nin güneyinde ve Akdeniz Bölgesi’nin Çukurova bölümünde Seyhan nehrinin her iki yakasında kurulmuş olan Adana, 1.591.518 nüfusuyla Türkiye'nin İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa'dan sonraki 5. büyük şehridir. Doğudan batıya 100 kilometre boyunca uzanan Adana-Mersin Büyükşehir Bölgesi, 2,87 milyon nüfusuyla Mersin, Tarsus,  Adana  ve Ceyhan şehirlerini kendisine dahil etmektedir. Adana, Türkiye'deki beşinci büyük metropolitan alan olup,  ülkenin önde gelen bir ticaret ve kültür merkezlerinden biri haline gelmiştir. 

 

Adana'nın merkezi; Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölge olan Çukurova'nın merkezinde yer almaktadır. Yaklaşık 5,62 milyon insana ev sahipliği yapan bölgenin büyük bir bölümü, tarıma oldukça elverişli, geniş ve düz bir araziden oluşmakta olup, son yıllarda şehrin kentsel kimlik kazanması ve gelişimiyle yatırımcıların dikkatini üzerine toplamıştır.      Yıllardır büyük şehir kimliğini kaybetmeden yaşayan Adana son 20 yılda da hızlı bir değişim ve yenileme sürecine girmiştir. Yeni alanlar kurulmuş, yeni konutlar yapılmış ve halk bu yerleşim yerlerine doğru kaymıştır.   Son yıllarda yaşanan bu hızlı bir değişim süreci kuzeye doğru büyüyen kentimizde birçok yeni ve markalı konut projesi hayata geçmesine sebep olmuştur. 80’li yıllarda başlatılan 'Yeni Adana' projesi beklentilerin üstüne çıkmıştır. Bu yoğunlaşmaya paralel olarak ikiye bölünen Seyhan İlçesi’nin güneyi yine Seyhan olarak anılırken,  artık kuzeydeki yeni konut bölgesi Çukurova olarak adlandırılmıştır.    Çukurova ilçesinde yeni yaşam alanları açılmış, bölgede uzun süre ikamet edenler dahi kendi mahallelerinden çıkıp, bu yeni  yerleşim alanlarını tercih etmeye başlamıştır.    

* TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından Emlakkulisi.com için hazırlanmıştır.


Geri Dön