19 / 04 / 2024

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

12 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı 9 mahalle içinde yer alan Adana'nın Yüreğir İlçesi Kışla Mahallesi'nde 60 dönüm alandaki 324 binanın yıkımı büyük oranda tamamlandı...




Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliği içinde yürütülen projede Kışla Mahallesi nde 12 dönümüne 786 adet yeni konut ve 43 adet işyeri yapılacağını, 48 dönümün ise yeşil alan, otopark ve açık alanlardan oluşacağını bildirdi. 


Gerçek kentsel dönüşüm 

 

Başkan Mahmut Çelikcan, ilçedeki 99 mahallede bina stoğunun 47 bin adet olduğunu, bunun yüzde 80 nin ruhsatının bulunmadığını, deprem riskiyle karşı karşıya olan bina oranının ise yüzde 91.6 olduğunu söyledi. Yüreğirlilerin güvenli, nitelikli, sosyal donatıları olan yaşam alanlarında oturmayı hak ettiğini kaydeden Başkan Çelikcan, şu bilgileri verdi: "Yüreğir'de gerçek anlamda yerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Bu amaçla Kışla Mahallesi nin tamamı, Başak, Serinevler, Karacaoğlan, Yavuzlar, Akıncılar ve Cumhuriyet mahalleleri Yüreğir Belediyesi tarafından, Köprülü ve Sinanpaşa mahallelerinin tamamı  Adana  Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Bizim öncelikli hedefimiz, vatandaşlarımızla el sıkışarak modern konut sahibi olmalarını sağlamak. Bunu da ilk etapta Kışla Mahallesi'nde başlattık. Diğer bölgelere de örnek olacağına inanıyorum. Sırada Karacaoğlan ve Başak mahalleleri var." 


Nasıl daireler yapılacak?

 

Çelikcan, TOKİ'nin hazırladığı projelerde Kışla Mahallesi'nde 15 katlı bloklarda 2 tip daire inşa edileceğini aktardı. Çelikcan, şunları söyledi: "3+1 daireler brüt 158, 215 ve 220 metrekare olacak. Bunların değeri 150 bin ve 250 bin lira arasında. 2+1 brüt 105 metrekare daireler ise 98 bin lira değerinde. Kentsel dönüşüm kapsamındaki hak sahiplerinin bir çoğu borçlanmadan yeni evlerine kavuşacak. Artan konutların da 13 yıl vadeli olarak satışı yapılacak. Ulaşım kolaylığı, yakınındaki Atlı Spor Kulübü, yeni yapılacak bin 550 yataklı sağlık kampüsü ve adalet sarayı projeleriyle bu mahallemiz örnek bir yaşam alanı olarak ortaya çıkacak." 



Adana Ekspres


Geri Dön