25 / 04 / 2024

Adana'da 1.9 milyon TL'ye arsa! İcradan!

Adana'da 1.9 milyon TL'ye arsa! İcradan!

Adana 10. İcra Müdürlüğü tarafında Adana Seyhan'da bulunan arsa 1.9 milyon TL'den satışa sunuldu...



VERİLEN İLANA GÖRE;

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
ADANA 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Dosya No; 2011/28 Tal.      

Bir borçtan dolayı aşağıda mevkii, tapu kaydı ve özellikleri belirtilmiş bulunan taşınmaz müdürlüğümüz tarafından icradan satılacaktır, işbu satış ilanının İİK.nun 127. maddesine göre, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olunacağı ilan olunur.

SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN CİNSİ. NİTELİĞİ. KIYMETİ; ADEDİ, ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ

Adana ili, Seyhan Kanalüstü Mahallesi, 1171 ada 16 parselde kayıtlı tarla vasıflı-imar durumunda arsa- gayrimenkulün tamamı (Açık Adres: Gürselpaşa Mahallesi Mavi Bulvar üzeri Çiçek Köy villaları batısı boş arsa Seyhan Adana)

İMAR DURUMU:

Seyhan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 09.03.2011 gün ve 1292 sayılı yazısında E: 1,20 yoğunluklu H=Max konut alanı olduğu anlaşılmıştır.

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ:

Satışı yapılacak gayrimenkul Gürselpaşa Mahallesi Mavi,. Bulvar üzeri Çiçek Köy villaları batısı bulunan boş arsadır. Toplam yüzölçümü 3989 m2 olup borçlunun hissesi tamdır. Gayrimenkulün 991 m2 kısmının kamuya terki için muvafakat verilmiştir. Belediyenin her türlü altyapı hizmetinden faydalanır durumda olup şehrin hızla gelişen, yeni yapıların fazlaca bulunduğu bölgesindedir. Gayrimenkulün bulunduğu yer mevkii halihazır kullanış durumu imar planındaki konumu göz önüne alındığında beher m2 500.TL edeceği belirtilmiş olup buna göre taşınmazın tamamı üzerindeki mükellefiyetler ile 1,994.S00,00.TL muhammen bedel üzerinden satılarak paraya çevrilecektir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1-Satış 15/08/2011 Pazartesi günü saat 10:00 dan 10:10 e kadar  Adana  Adliyesi içerisinde 4. kat (Asansör ile 5.)
408 nolu odada; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanmlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 25/08/2011 Perşembe günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada dal bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanımda gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Su kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen bedelinin %40ını bulması ve satış isteyeninin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaşma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir, Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir, % 18' KDV alıcıya aittir,

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır,

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın tahsil olunacak, bu fark, varsa önce teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/28 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur,

(İİKm.126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

:Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

B:43851

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön