23 / 04 / 2024

Adana'da bit pazarında kiraya verilen işyerleri ruhsat verilmediği için açılamıyor!

Adana'da bit pazarında kiraya verilen işyerleri ruhsat verilmediği için açılamıyor!

Arslandamı Mahallesi’ne kurulan pazarın 3 yıllığına kiraya verilerek ücretinin peşin alındığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Mehmet Esendemir, vatandaşların işyerlerine ruhsat verilmediği için dükkanlarını açamadığını belirtti....




Adana Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Mehmet Esendemir, Ocak ayı 3. oturumuna Arslandamı Mahallesi’ne yaklaşık 4 yıl önce kurulan bit pazarını gündeme getirdi. Pazarın 3 yıllığına kiraya verilerek ücretinin peşin alındığını kaydeden Esendemir, vatandaşların işyerlerini ruhsat verilmediği için dükkanlarını açamadığını belirtti....


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 3. oturumu Mustafa Tuncel başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan CHP Meclis üyesi Esendemir, ATİKOP Toptancılar Sitesi karşısındaki Arslandamı Mahallesi’ne kurulan bit pazarının Kocavezir Mahallesi’nde bulunan bit pazarı esnafına 3 yıllığına kiraya verildiğini söyledi.


Kira ücretlerinin peşin alındığını ifade eden Esendemir, “Siz bir yer yapıyorsunuz alt yapısını yapmıyorsunuz, suyunu çekmiyorsunuz, elektriğini getirmiyorsunuz, orayı kiraya veriyorsunuz. Bu esnaf 3 yıldır orda dükkan açamıyor. Bırakın dükkan açmayı işyerine gidemiyor. Yolları bile yok” diye konuştu.


Mehmet Esendemir, kendi yaptığı yere hizmet götüremeyen belediyenin, başkasının yaptığı yere hiç hizmet götüremeyeceğini vurgulayarak, “Ben buradaki arkadaşlarımızın sorununun çok ivedi bir şekilde çözümlenmesini istiyorum. Bu esnaf bizim esnafımız” dedi.


“VERGİSİNİ VEREN ESNAF KAN AĞLIYOR”


MHP Meclis üyesi Ahmet Aslan da bu tür pazarların her şehirde belli başlı yerlere konuşlandırıldığını kaydederek, “Bu esnafın çalışma şekli bellidir. İkinci el eşyaları alırlar, faturasız şekilde satarlar. Ancak söz konusu olan yerlerde sorunlar olduğu için bu esnaf şuanda başı boş şekilde Baraj Yolu ve İboosman Caddesi’nde faaliyet gösteriyorlar. Buradan yetkilileri sesleniyorum. Bu bölgede iş yapan insanlar vergi verirler, sigortasını öderler, KDV öderlerken bunların karşısına hiç bir şey ödemeyenler insanlar dükkan açıyor. Buranın esnafı kan ağlıyor. Burada mağdur olan yükümlülüklerini yerine getiren esnaftır. Yetkililerin bu esnaf hakkında gereğini acilen yapması gerekmektedir” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Komisyon raporları tek tek okunan 18 gündem maddesi karara bağlanarak oturum kapatıldı.


Adana Haber Gazetesi


Geri Dön