18 / 04 / 2024

Adana'da e-haciz uygulamasına geçilecek!

Adana'da e-haciz uygulamasına geçilecek!

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi kapsamında pilot il seçilen Adana'da "e-haciz" uygulamasına geçilerek vatandaşlara daha hızlı hizmet vermeyi amaçladıklarını bildirdi.



Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi kapsamında pilot il seçilen Adana'da "e-tebligat" ve "e-haciz" uygulamasına geçilerek vatandaşlara daha hızlı, daha güvenli, daha şeffaf, daha kaliteli ve daha adil hizmet vermeyi amaçladıklarını bildirdi.


Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 bölgede uygulamaya konulan "Pilot İcra Uygulaması"nın Adana'da da faaliyete geçirilmesi amacıyla Başsavcı Yeldan öncülüğünde, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü ve kentteki icra daireleri müdürlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.


Yeldan, toplantıda yaptığı konuşmada, icra dairelerinin birçok sorunu olduğunu belirtti.


"İcra müdürlerimiz, kurumun temsili ile alacaklı-borçlu dengesinde adaleti temsil ediyor" ifadesini kullanan Yeldan, şunları kaydetti:


"Pilot icra uygulamaları kapsamında, burada görüş alışverişinde bulunarak sorunlarımızı tespit edip, çözümüyle ilgili çalışmalar yapacağız. Adana'da pilot icra uygulamasına geçerek vatandaşlarımıza daha hızlı, daha güvenli, daha şeffaf, daha kaliteli ve daha adil hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu sistemle hem vatandaşlar hem avukatlar hem de çalışan personelin işi kolaylaşacak."


"Fiziki evrak kullanımı son bulacak"


Karataş İcra Müdürü Önder Şahin de pilot uygulamayla icra dairelerinin kapatılıp tek çatı altında toplanacağına dikkati çekti.


Alanında uzmanlaşmış personelin görev yapacağı 6 büro oluşturulacağı bilgisini veren Şahin, şunları ifade etti:


"Projenin hayata geçirilmesiyle her icra çalışanının başında onlarca kişinin yığılmasının önüne geçilecek, tüm işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilerek ve fiziki evrak kullanımı son bulacak. Mevcut sistem terk edilerek yepyeni bir icra sistemi kurulacak. Yeni sistemle tüm kurum ve kuruluşlarla entegrasyon sağlanacak. Eskiden fiziki evrak olarak posta yoluyla gönderilen tebligatlar, yazışmalar, artık 'e-tebligat' uygulamasıyla elektronik postayla gönderilecek.


Şu an itibarıyla anlaşma yapılan 40 bankayla sistem tanımlı ve elektronik ortamda karşılıklı yazışmalar yapılıyor. Bu sayede ilgili kişilerin banka hesapları üzerinde haciz koyma veya kaldırma işlemleri, hızlı ve seri yapılabilecek. Bunun yanı sıra avukatlar, elektronik olarak yine Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden başvuru, talep ve işlemlerini gerçekleştirebilecek. Mali işlemler de banka hesapları üzerinden yapılacak."


AA


Geri Dön