25 / 04 / 2024

Adana'da imar davasını kazanan Dürdane Ülger, yolu trafiğe kapattı!

Adana'da imar davasını kazanan Dürdane Ülger, yolu trafiğe kapattı!

Adana Kozan'da Dürdane Ülger isimli vatandaş belediyenin imar uygulamasına karşı açtığı davayı kazanınca arazisinden geçen yolları kapattı



Adana’nın Kozan ilçesinde, belediyenin arsasında gerçekleştirdiği imar uygulamasına karşı açtığı davayı kazanan mülk sahibi arazisinden geçen yolları mahkeme kararına dayanarak kapattı, ancak belediye ekipleri kendilerine ulaşan bir karar olmadığı gerekçesiyle yolu yeniden ulaşıma açtı.

Mülk sahibi Dürdane Ülger’in avukatı İhsan Zavrak, Tavşantepe Mahallesi’nin girişindeki yolda yaptığı açıklamada, müvekkiline ait Mahmutlu Mahallesi’ndeki 21 dönüm 600 metrelik arazide belediyenin 2006 yılında imar uygulaması ile parselasyon çalışması yaptığını belirterek, belediyenin yasal oran olan yüzde 40 yerine yüzde 55-60’a varan oranda araziyi uygulamaya dahil ettiğini savundu.

Bunun üzerine karara itiraz ettiklerini anlatan Zavrak,  Adana  1. İdare Mahkemesince imar uygulamasının iptaline karar verildiğini belirtti.

İcra yoluyla mülkü geri teslim aldıklarını ifade eden Zavrak, arazinin imar yapısının eski durumuna dönmesiyle mülk sahibinin isteği üzerine, Aytekin Sokak, Üçler yolu ve Tavşantepe Mahallesi’ne geçişi sağlayan 3 yolu iş makinesi yardımıyla kazarak ulaşıma kapattıklarını söyledi.

Zavrak, belediyenin imar uygulaması ve kamulaştırma girişimine karşı çıkmadıklarını, yasal hak oranında kesinti yapılması halinde soruna çözüm bulunabileceğini ancak belediyenin bu tekliflerine sıcak bakmadığını ileri sürdü.

Belediye İmar Müdürü Yaşar Gök ise mahkeme sürecine ilişkin gelişmeleri doğruladı ancak İcra Mahkemesi yoluyla henüz kendilerine ulaşan bir tecavüzün menni kararı olmadığını belirtti.

İmar uygulamasına ilişkin çalışmaların ise sürdürüldüğünü anlatan Gök, bölgedeki vatandaşların da mağdur olmasını önlemek adına yolu yeniden ulaşıma açmak zorunda olduklarını ifade etti.

Bu arada, mülk sahibi tarafından kazılarak kapatılan yollar, belediyenin iş makinelerinin yaptığı çalışma sonucunda tekrar ulaşıma açıldı.

Yolların tekrar açılması üzerine Avukat İhsan Zavrak, "Belediye yetkilileri hakkında ’özel mülkiyete tecavüz ettikleri’ ve ’mahkeme kararını uygulamadıkları’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağız. Yolu da ulaşıma yeniden kapatacağız. İlgililer, mahkeme kararına rağmen restleşmenin sonuçlarına katlanmak durumundadırlar. Yolu her açtıklarında biz geri kapatacağız ve suç duyurumuzu yenileyeceğiz" diye konuştu.

AA


Geri Dön