20 / 04 / 2024

Adana'da kaçak bina mühürlendi!

Adana'da kaçak bina mühürlendi!

Adana Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ruhsatı bulunmayan apart otel olarak kullanılan eski bir bina mühürlendi.



Adana'da, çok sayıda öğrencinin yanı sıra Suriyelilerin de kaldığı kaçak apart otel olarak kullanılan bir bina mühürlendi.


Alınan bilgiye göre, Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, apart otel olarak kullanılan eski bir binanın ruhsatı bulunmadığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.


Polis ekipleriyle beraber binanın bulunduğu yere giden zabıta ekipleri, yaptıkları kontrollerde, 5 katlı binanın 3 katının ruhsatsız olduğunu tespit etti. Ekipler, ayrıca 50 oda bulunan binanın izinsiz apart otel olarak kullanıldığını belirledi.


Binada incelemelerde bulunan ekipler, bir dairenin odalarının ayrı ayrı kiralandığını ve bütün odalarda su ve elektrik sayaçları konulduğunu tespit etti.


Öte yandan ekipler, binanın damına dahi oda yaparak kiraya verildiğini belirledi.


Ekiplerin uyarısının ardından öğrenci ve Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 38 kişi binadan eşyalarını taşıdı. Bu sırada bina sahibi Ali T. ile eşyalarını taşıyanlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.


Binanın boşaltılmasının ardından ekipler, binanın kapısını mühürledi.


Bina sahibi Ali T. hakkında ise belediye tarafından işlem başlatılacağı bildirildi.




AA


Geri Dön