26 / 04 / 2024

Adana'nın kuzeyi imara açılacak!

Adana'nın kuzeyi imara açılacak!

Adana’nın kuzey bölgesinin bu yıl içerisinde imara açılacağı bildirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde bölge insanlarının, Adana iş dünyasının ve kentin ekonomi kurmaylarının yüreğine su serpti.



Adana’nın Seyhan ovasında kurulu kuzeybatı yönündeki bölge 1980’li yıllardan itibaren imar planlarıyla gündeme gelmesine rağmen bir türlü imara açılamıyor. Son yıllarda açılan davalar nedeniyle kentin imar tıkanıklığı yaşadığını belirten önceki ve şimdiki belediye başkanları sorunu aşmaya çalışırken önemli haber Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den geldi.

SÖZLÜ, AÇIKLAMA YAPTI

Sözlü, kangren halini alan kentin kuzey ve kuzeybatı yönündeki alanları imara açma çalışmaları başlayacağını vurguladı.


Çukurova Eski Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, imar tıkanıklığının aşılması için 200 bin nüfusa ev sahipliği yapabilecek kapasitedeki Şambayat arazilerinin imara açılması gerektiğini söylemiş, kendi döneminde çözüm aşamasına gelindiğini vurgulamış ancak sorun çözülememişti. Çukurova Belediyesi’nin mevcut başkanı Soner Çetin de hazinenin açtığı tüm davaların geri çekilmesini sağladıklarını, Adana’nın kuzey batısında yeşil alanları bol, gecekonduya izin vermeyen çağdaş bir kent oluşumu için imarlı alanlar oluşturmak üzere son aşamaya geldiklerini belirtmişti.


Şimdi gözler benzer açıklamalarla gündeme gelen  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye çevrildi.


Tüm belediye başkanlarının, kent kurmaylarının, mühendis ve müteahhitlerin aynı fikirde olmasına karşın 30 yıllık imar sorununun çözülüp çözülemeyeceği gündemdeki yerini koruyor.


Adana Çukurova Press


Geri Dön