25 / 04 / 2024

Adana'ya dev hastane yatırımı!

Adana'ya dev hastane yatırımı!

Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Sağlık Kampüsü'nde 182 yataklı Onkoloji Hastanesi, 185 yataklı Kardiyoloji Hastanesi, 299 yataklı Genel Hastane ile bu hastanelerin ortak Teşhis ve Tedavi Hastanesi bulunuyor. Orta Doğu için ciddi bir hizmet olacak Adana'ya başka ülkelerden hastalar gelecek''dedi.




Dünya marka şehirler arasına girme yarışında mesafe kat etme yolunda adımlarını hızlandıran Adana, yatırımlarıyla göz dolduruyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)  Adana  İl Başkanı Fikret Yeni, Ak Parti hükümetleri döneminde Adana'ya sağlıktan turizme dev yatırımlar yapıldığını söyledi. Başkan Fikret Yeni, yapılan yatırımlarla Adananın üreten, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini söyledi.


KENTE ENTEGRE SAĞLIK KAMPÜSÜ 



1 milyar liralık yatırımla kurulan 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsünün, Adanayı dünyanın önemli sağlık merkezlerinden biri haline getireceğini belirten Ak Parti Adana 11 Başkanı Fikret Yeni, "Sağlık Kampüsü'nde 182 yataklı Onkoloji Hastanesi, 185 yataklı Kardiyoloji ve KVC Hastanesi, 349 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 285 yataklı Genel Hastane, 299 yataklı Genel Hastane ile bu hastanelerin ortak Teşhis ve Tedavi Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Psikiyatri Hastanesi bulunuyor. Sağlık kampüsü, Adana ve Türkiye'nin yanı sıra bütün Orta Doğu için ciddi bir hizmet olacak Adana'ya başka ülkelerden hastalar gelecek''dedi.


ADANA ARENA STADI 33 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ 


Adana Arena Stadının 2016 yılının sonunda hizmete gireceğini belirten Başkan Fikret Yeni. "UEFA standartlarına uygun olarak son teknolojinin kullanıldığı Adana Arena Stadı 33 bin seyirci kapasiteli UEFA standartlarında yeni stadın hizmete girmesiyle kentimiz 50 yıllık tesis sorunu giderilmiş olacak. 6 katlı yeni stat bünyesinde sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, çağdaş basın ve VIP ile farklı branşlar için 31 spor salonu bulunuyor" şeklinde konuştu. 


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MÜZE KOMPLEKSİ 


Adınada tarihi Milli Mensucat Fabrikası'nda 68 bin metrekarelik alanda yapımı süren Ortadoğu ve Türkiye'nin en büyük müze kompleksinin açılmak için gün saydığını belirten Başkan Fikret Yeni şöyle konuştu: "AB Bakanıma Savın Ömer Çelik'in çabalarıyla, Orhan Kemal'in de bir dönem bekçi olarak çalıştığı tarihi Milli Mensucat Fabrika binasında kurulacak olan müze kompleksinde sona yaklaşıldı Restorasyonu suren asırlık fabrika binasında ilk etap bitmek üzere Arkeolojik eser ve mozaiklerin sergileneceği ve taşınmaya hazır hale getirilen müzenin ilk etabında, 2016 m ilk çeyreğinde teşhir tanzimi yapılacak, iki kısımdan oluşan kompleksin ilk bölümünde arkeoloji ve mozaik eserler, ikinci bölümünde ise Adananın tarih boyunca sahip olduğu tarım şehri olma özelliğinden dolayı tarımda kullanılan alet ve makineler ile yine yakın tarihten beri sanayi şehri olması nedeniyle sanayi makineleri sergilenecek" dedi.



Yeni Akit


Geri Dön