19 / 04 / 2024

Adanus Park'ta yıl sonunda teslim!

Adanus Park'ta yıl sonunda teslim!

Çukurova İnşaat'ın Kartal'da inşa ettiği 180 konutluk Adanus Park projesi, yıl sonunda teslim edilecek



Projede depreme dayanıklı özel bir teknoloji kullandıklannı belirten Son Grup İnşaat Yatırımları Başkanı Tamer Son, konutların yenilenebilmesi için çoğunluk onayı sistemine geçilmesi gerektiğini belirtti.

Adana ve Mersin'den sonra lüks konut projelerine İstanbul'da devam eden Çukurova Gayrimenkul, Kartal'da Real-Praktiker Alışveriş Merkezi'nin arkasında inşa ettiği Adanus Park projesini yılsonuna kadar tamamlamaya hazırlanıyor. 10 bin metrekare alanda 3 blokta 180 konuttan oluşan projenin en önemli özelliklerinden biri ise depreme dayanıklılığı artıran bir teknolojiyle inşa edilmesi. Çukurova Gayrimenkul İnşaat'ın bağlı olduğu Son Grup İnşaat Yatınmlan Başkam Tamer Son, Adanus Park ile İstanbul'da olması beklenen depreme hazırlık yaptıklarını belirtti. Projenin dış görüntüsü kadar, imalat kalitesine de çok önem verdiklerini kaydeden Son, "Adanus Park projesinde statik hesaplar C-30 beton sınıfına göre hesaplanıp zemin olarak komple kaya olduğu halde, C-35 sınıfı betonu tercih ettik. Buna ek olarak blokların temel derinliği ise zeminin sert kayadan oluşmasına rağmen 10 metreyi buluyor" dedi.

Depreme yönelik olarak belediyelerin inşaat yoğunluğunu artırmasının şart olduğuna dikkat çeken Son, bu eski binaların yeniden yapılması için kat karşılığı verilmesinde her daire sahibinin onayını almak yerine çoğunluk sistemine geçilmesi gerektiğini belirtti. Son, "Bina sakinlerinin yüzde 60'ı kat karşılığı istediğinde diğerlerinin de razı olması ve inşaat yoğunluğunun artırılması ile binaların yenilenmesi hızlanacaktır" dedi.
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön