28 / 03 / 2024

Adayaka İnşaat Adapazarı'nda konut projesi yapıyor!

Adayaka İnşaat Adapazarı'nda konut projesi yapıyor!

Sakarya'da, çevreye olan hassasiyeti ve farklı konsepti ile konut sektöründe fark yaratan firma, "gelecekte sizlerle" güvenli binalar inşa ediyor Adakaya İnşaat Yazlıkla konut yapımına başladı



Sakarya'da, çevreye olan hassasiyeti ve farklı konsepti ile konut sektöründe 

fark yaratan firma, "gelecekte sizlerle" sloganı ile güvenli binalar inşa ediyor Adakaya İnşaat Yazlıkla konut yapımına başladı Adakaya İnşaat, Yazılık Mahallesi'nde yapılacak yüz konutluk projenin birinci etabının temelini törenle attı Yazlık Mahallesinde, yüz konutlu birinci etap inşaatının temel atma törenine, konut sahipleri ve Akkaya İnşaat firmasının sahibi Yavuz Kaya ile inşaat çalışanları katıldı. 

1 yıl sonra teslim edilecek Yavuzkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kaya, temel atma töreninde yaptığı konuşmada konut sahiplerine seslendi. 

Kaya, "Konutlar zamanında bitirilecek. Kaliteli malzemeler ile yapılmaktadır. Konutları bir yıl sonra aynı yerde tören yaparak anahtarları teslim edeceğiz "dedi. 

Dua edildi Konuşmanın ardından topluca dua edildi. İmanın yaptırdığı duaya, iştirak edenler inşaatın hayırlısı ile kazasız bitmesini dilediler. 

Dua sonrasında, butona basılarak inşattın temline ilk harç döküldü. 

Yüzde 70fi satıldı Adakaya İnşaat, Serpan ilçesine bağlı Yazlık Mahallesi okullar bölgesinde 2+1 ve 3+1 tipi yüz adet dairenin temelini atarken konutların çoğu da daha inşaat başlamadan satıldı. Firma yetkilileri, inşaatın yapımının bir yılda tamamlanacağını belirterek, iskânı ve tapusu ile konut sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

 

ÇIRAKLIKTAN USTALIĞA YAVUZ KAYA 

Adakaya inşaat firmasının müteahhiti ve sahibi Yavuz Kaya Adapazarı Akşam Haberleri gazetesine röportaj verdi. 

Kaya şunları söyledi: "Özellikle üniversite bölgesinde, Sakarya üniversite bölgesinde, Serpan, burada 2+1 yatırımlık daireler yapıyoruz. Yani kirası 800'den başlayan, iyi bir emekli maaşı, iyi bir gelirli bölge Sakarya üniversite açısından biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük potansiyeline sahip illerinden bir tanesi. Özellikle üniversite bölgesinde şu anda bir 150 daire projem var. 

75 tanesini bitirdik. Nasip olursa pazartesi günü de 40 tanesini teslim ediyorum. Ama önce ben bu işin 4 yıl çıraklığını yaptım bu meslekte, şu anda şükür 1 sene de ustalığını yapıyorum. Y bu inşaat sektöründeki sorunları çok iyi biliyorum. Vatandaşın mağdurluklarını biliyorum, ne sorunlarla karşılaştıklarını biliyorum. Mevlam bana bu nefesi verdiği müddetçe kimseyi mağdur etmeden, kesinlikle memnuniyetle bu işi sürdürmeye çalışıyorum. 

Önce Kalite Pazartesi 40 daire teslim edeceğim. 

Bakın bunu çok duymamışsınızdır. İskanı, çevre düzenlemesi ve kesinlikle temizliği yapılmış bir şekildi. Vatandaş daireyi aldıktan sonra hiçbir sorunla, hiçbir problemle karşılaşmayacak. Ben bütün firmalarla sözleşme yaparken önce kalite sözleşmesi yaparım. Bir garanti alırım, bir güvence alırım. Çünkü herkes çekilir gider ben müşteriyle baş başa kalıyorum. Ve ben bu mahcubiyeti kesinlikle yaşamak istemiyorum. 

Neticede hepimiz köyden, kentten gelen insanlarız. Yani dar gelirli insanlarız. Bakın bir insan 1 daire alabilmesi için 20 sene 25 sene para biriktiriyor. Hanımına Pazar parası, çocuğuna okul parası vermiyor, vitrinlerden geçerken bakmadan geçiyor. Bu parayı zor şartlarda biriktiriyor.Bu parayı getiriyor veriyor bizlere, geri kalan parayı da ipotek olarak veriyor bankaya bir tane daire sahibi olmak istiyor. Bakın, yani bu insana yanlış yapmak günahtır, gerçekten günahtır. Ve yanlış yapmak için de hiçbir sebep yoktur. Bizim insanlarımız gerçekten çok saf, temiz. Gerçekten mükemmel insanlarımız var ama bizim sektördeki arkadaşlarda bazı yanlışlıklar var. Bir daireyi birkaç insana verirler, ya da farklı fiyat verdiği zaman bir insana daireyi verip bir de bir diğerine daireyi verirler. 

Soru: Bunun için garantiniz nedir sizin? 

Benim garantim az önce bahsettim, ben burada yaklaşık 25 tane firma ile çalışıyorum, yaklaşık 100 işçi, personel olarak. Yaklaşık 25 tane de firma var şu anda çalıştığımız. Önce ben firmalardan garanti alıyorum, yaptığı işlerden. Malzemeden garanti alıyorum, ben de aynı garantiyi kendi müşterime veriyorum. 

Onun dışında Serpan-Yazlık'ta yarın bir 100 daire projemiz var. Bunların birinci etabının yarın temelini atacağız Allah nasip ederse. 

Burada 2+1, 3+1 aileye özel daireler var. Birinci etap 1 yılda teslim, 2. etap 1.5 yılda teslim. 

'Kendim denetliyorum" Şimdi bakın çıraklığını yapamadığınız bir işin ustalığını yapamazsınız. Ben her sabah düzenli olarak kendi inşaatlarımı kendim denetliyorum. Akşamları yine çıkarım şantiyelerime. Oradaki bütün sorunları, problemleri be müşteriye yansıtmadan çözmeye çalışıyorum. Yani bir insanı mağdur etmenin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bunun çok büyük bir vebali vardır. Ve gerçekten de bu sorumluluğu taşımayı ben hiçbir zaman göze almam. 

Soru: Binadaki yalıtım sistemleri nasıl oluyor, bilgi verir misiniz? 

Şimdi çok önemli bir soru bu gerçekten. 

Mesela bu kış sezonunda gördük ki yaklaşık 500-600 lira doğalgaz maliyeti olan aileler oldu.

Gerçekten bu asgari ücret çalışan insanlar için büyük bir külfet. Yani maaşının yarısını hemen hemen doğalgaza verdi. Ben bunu çözebilmek açısından firmalarla sürekli görüşüyorum. 

Mesele 650 lira 750 lira değil de nasıl 250 lira ödetebilirim diye firmalarla bunun araştırmasını yapıyorum. Mantolama malzemesini elimizden geldiği kadar, en üst düzey mantolama malzemesi kullanıyoruz. Bunun dışında içeride kullandığımız malzemelerde de aynı şekilde. 

"Telefonun 7/24 açık1 Ben taşıma hiçbir malzemeyi inşaatlarımda kullanmam. Bütün malzeme imalattır ve garantilidir. Ve her zaman da 7/24 telefonum açıktır. Müşterilerimiz istedikleri zaman arayabilirler. Ve en küçük problemlerinde, sorunlarında karşılarındayım. 

İnsanların piyasada ticaret yaparken duasını almak lazım, bedduasını değil. Duasını almak için de sadece doğru olmak gerekiyor, dürüst olmak gerekiyor. Bakın, asgari ücretle geçinen insanlar var bunları mağdur etmek gerçekten çok hoş bir durum değil. Ticaret yapalım, kardeş olalım, arkadaş olalım, dost olalım ama ömür boyu olalım. Yani işimizi iyi yaptığımız müddetçe sıkıntı yok, erinmek yok, yorulmak yok. Bakın mesuliyet ve sorumluluk taşıyan bir iş yapıyoruz. Ve Bu sorumluluğu, mesuliyeti taşıyan arkadaşlarda sıkıntı yok. Ama taşıyamayanlarda sıkıntı var. 

Soru: Deprem kuşağındayız, binalar ne kadar sağlam? 

Evet, özellikle Sakarya biliyorsunuz tarihte 2 sefer yerle bir oldu. Özellikle Sakarya. 

Şu anda yaptığımız inşaatlarda bakın emin olun o kadar sağlam malzemeler ve etüt yaptırıyoruz ki... Sakarya da aynı deprem tekrar olsa, bakın ben kendi yaptığım inşaatlar açısından söylüyorum hiçbir vatandaşımızın burnu kanamaz, hiçbir vatandaşımızın. Bakın, eğer bir kişinin burnu kanarsa benim yaptığım Adakaya İnşaatın yaptığı, Yavuzkaya inşaatın yaptığı inşaatlardan bir kişinin burnu kanasa bunun vebalı, günahı, sorumluluğu bana aittir. Ben de bu vebali günah taşıyamam. Bu yüzden kullandığımız malzemelerde yene de söylüyorum işimin başında olduğum müddetçe hiçbir sıkıntı olmaz. Ama yanlış yapmayacaksın, yalan söylemeyeceksin, doğru olacaksın, insanlarla bir ömür beraber olacaksın. 

Soru: Peki kaç şiddetine dayanır? 

Temelleri radyan temel mi, nasıl temel bunun sistemi? 

Bakın radyan temel olan yerlerimiz de var. Emin olun bir gün inşallah gelirsiniz, o temel attığımız betonları, demirleri bîr çekersiniz. Şu anda bizim Sakarya'da 3 kat yeni çıktı, normalde 2 kat vardı. Bakın 5 kat, 6 kat çok rahat çekebilir. Bizim 3 kata koyduğumuz demi,r, malzeme, beton emin olun 6-7 katı çekebilir. Çok rahat çeker. Yani bu konuda hiçbir sıkıntı yok. İmarın yazdığı, belediyenin onayladığı malzemeleri harfiyen kullananlarda sıkıntı olmaz. Ama bakın bundan çalmaya çalışırsanız, bundan tasarruf yapmaya çalışırsanız o Allah korusun bir deprem olduğunda, o bir kişinin burnu kanadığında bunun ahirette vebalini, hesabını veremezsiniz. 

Kesinlikle veremezsiniz. Ben firmayı kurduğumda ilk aklıma gelen cümle 'gelecekte de sizlerleyiz' diye yazmıştım. Ve yine sözümün arkasındayım, inşallah şu ana kadar gelen müşterilerimiz çok memnunlar. Onlar da birebir müşteri getiriyorlar. Ben de hiç kimseyi mahcup etmeyeceğim, bir gelen müşterimiz arkasından bir tane daha getirecek. İnşallah yolumuza bu şekilde devam edeceğiz." 


Akşam 


Geri Dön