Konkordato

Adeks Tekstil ve ortağına 1 yıllık kesin konkordato koruması!

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Adeks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirket ortağı için 18 Haziran 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 yıl süreyle kesin konkordato mühleti verdi.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Adeks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirket ortağı Ahmet Bülent Dalkılıç için 18 Haziran 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 yıl süreyle kesin konkordato mühleti verdi.

Paylaşılan detaylara göre mahkeme, konkordato sürecini yönetmek üzere daha önce atanan Engin Dinçeli’nin komiserlik görevine devam etmesine ve aylık ücretinin 25 bin TL’ye yükseltilmesine karar verdi. Diğer komiserlerin görevleri ise sona erdirildi.

Geçici mühletle birlikte uygulanan tüm tedbir kararlarının ve konkordato sürecinin etkilerinin devam edeceği belirtildi. Mahkeme, ihtiyaç halinde komiser sayısının artırılabileceğini, ancak mevcut durumda tek komiserin yeterli olduğunu açıkladı.

Ayrıca, alacaklılar kurulu oluşturulmasına şu aşamada gerek duyulmadığı, ilerleyen süreçte ihtiyaç halinde kurulun oluşturulabileceği ifade edildi.

Karar, İcra ve İflas Kanunu kapsamında ilan edilerek kamuoyuna duyuruldu.

İlan metni:

T.C.

BURSA1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ

ESAS NO : 2025/237

Davacılar , AHMET BÜLENT DALKILIÇ -(271*** T.C) ADEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (000***  Mersis No. )'( 007*** Vergi No.) 18/06/2025 tarihinden itibaren 1 (BİR) YILLIK KESİN MÜHLET VERİLMİŞTİR.

Daha önce atanan Konkordato Komiserleri ENGİN DİNÇELİ'nin komiserlik görevinin DEVAMINA, Komiser ücretinin aylık 25.000,00 TL'ye ÇIKARTILMASINA, ücretin şirket kasasından karşılanmasına,

Diğer konkordato komiserleri GAMZE TAŞ ve SUZAN BAYRAKTAROĞLU EVGİN'in komiserlik görevinin SONLANDIRILMASINA,

Mahkememizce geçici mühletle birlikte verilen TEDBİR KARARLARININ DEVAM ETTİĞİ ve kesin mühlete ilişkin İİK 'daki sonuçların etkilerinin devam ettiğinin açıklanmasına,

İşletmenin potansiyeli ve müzakere sürecinde doğacak ihtiyaçlar nazara alınarak gerek görülürse komiser sayısının resen arttırılabileceği, ancak bu aşamada tek komiserin yeterli görüldüğünün açıklanmasına,

Komiserlerin aylık ücretlerinin şirket mal varlığından KARŞILANMASINA,

Bu aşamada alacaklıların sınıflandırılması konusunda net bir bilgi bulunmadığından şimdilik alacaklılar kurulu oluşturulmasına yer olmadığına,

Talep ve ihtiyaç halinde yahut mahkememizce resen taktir edildiğinde istekliler ve alacaklı sınıfları da nazara alınarak alacaklar kurulunun daha sonra oluşturulabileceğinin açıklanmasına,

Karar İİK.'nın 288. Madde uyarınca ilan olunur.